eur:
395.04
usd:
368.79
bux:
72094.79
2024. június 28. péntek Irén, Levente
A Vajda-Papír Kft. új, nagyteljesítményű maszkgyártó gépe a cég dunaföldvári üzemében 2021. február 17-én. Magyarország önellátóvá vált a vírus ellen védelmet adó maszkokból: a Vajda Papír üzembe állította azokat a modern gépsorokat, amelyekkel napi 1 millió orvosi eszköz minőségű maszk készül. Az Egészségipari Támogatási Program keretein belül megvalósult 1,4 milliárd forintos beruházáshoz a kormány 1,1 milliárd forinttal járult hozzá.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Rászoruló gyerek ezrein segít a magyar papíripari óriás

Újabb közös akció keretében segíti a rászoruló családokat a Vajda-Papír és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A szervezet és Magyarország piacvezető higiéniai papírtermék-gyártója évek óta tartó együttműködik esélyteremtő gyermekprogramokban.

A szeretetszolgálat közleményben jelezte, az évek óta tartó együttműködésben a mostani adománnyal az esélyteremtő gyermekprogramjaikhoz kapcsolódik a higiéniai papírtermékek gyártója.

A több mint 30 millió forint értékű, 10 tonnányi adományt Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke vette át.

A közlemény szerint Vajda Attila, a Vajda-Papír alapító-ügyvezetője az adomány átadásakor elmondta, hogy 6000 hátrányos helyzetű gyermeket látnak el egy évre higiéniai papírtermékkel a máltaiak országos hálózatában. A termékadományon kívül a cég munkatársai önkéntes munkájukkal játszótér-felújításában is segítenek.

A szeretetszolgálat ismertetése szerint játszótereiken és játszóházaikban országszerte 15 helyszínen, évente több mint 3000 gyermek töltheti szabadidejét biztonságos környezetben, játékkal, fejlesztő foglalkozásokkal. Iskola Alapítványuk 8 óvodát, 7 iskolát, 4 szakképző intézményt és egy fejlesztő iskolát tart fenn, melyekben összesen több mint 4300 gyermek végzi tanulmányait. A több mint húsz éve működő Máltai Családok Háza Nevelőszülői Hálózatban 12 megyében 105 nevelőszülő 285 gyermeket nevel, köztük számos fogyatékossággal élő, halmozottan sérült gyermeket.

Kozma Imre azt mondta: a Vajda-Papír mostani támogatása is elismerése az eddigi munkájuknak, és segít erőt gyűjteni a jövőbeni szolgálataikhoz. Emlékeztetett arra, hogy a Vajda-Papír és a szeretetszolgálat együttműködése már 2020 óta tart.

A vállalatcsoport ellátta higiéniai papírtermékkel a karitatív szervezet szociális és egészségügyi ellátó hálózatát, 2021 tavaszán több ezer hátrányos helyzetű gyermeket, 2021 őszén pedig több száz hátrányos helyzetű családot, 2022-ben több ezer fogyatékossággal élő, 2023-ban több ezer idősgondozásban élő embert látott el egy évre elegendő higiéniai papírtermékkel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Meddig lehetnek még kint az utcákon a választási plakátok? – a szakértő válaszol

A kampány ideje alatt nemcsak plakátokat, hanem rengeteg tapétát, matricát is kitettek az aktivisták, amelyeknek az eltávolítása nem egyszerű feladat, de ha nem történik meg, bírság is járhat érte – mondta az InfoRádióban a Jegyzők Országos Szövetségének elnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Hammerrel bombázták le Oroszországot, elesett Razdolivka - Híreink az ukrajnai háborúról pénteken

Hammerrel bombázták le Oroszországot, elesett Razdolivka - Híreink az ukrajnai háborúról pénteken

Hammer típusú okosbombával támadták az ukrán légierő tagjai az oroszországi Belgorod megyét. Egy orosz katonai toborzóvideóban Herszon és Zaporizzsja elfoglalását ígérték. Orbán Viktor magyar miniszterelnök Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel találkozott. Csasziv Jar heves ostrom alatt áll, termobárikus fegyverekkel lövik a várost. Délutánra az orosz hadsereg elfoglalta a donyecki Razdolivkát. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×