eur:
395.01
usd:
367.84
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
SZÉP-kártyák
Nyitókép: Magyarország kormánya

Szépen hasít a SZÉP-kártya – nagyon megugrott a fizetések száma

Az üzletekben történő SZÉP-kártyás fizetés ideiglenes újbóli bevezetése miatt a vásárlások száma és értéke is megemelkedett tavaly.

A bolti vásárlás ideiglenes lehetősége és a béren kívüli juttatások megemelése miatt az előző év végén negyven százalékkal nőtt a SZÉP-kártyás fizetések száma – írja az Economx.

A Magyar Nemzeti Bank statisztikai adatai szerint a fizetések száma és értéke 2022 harmadik negyedévétől csökkent, de ez a tendencia 2023 harmadik negyedévében megállt. A változás elsősorban annak a következménye, hogy

az üzletekben történő SZÉP-kártyás fizetés ideiglenes újbóli bevezetése miatt a vásárlások száma tíz százalékkal, értékük pedig húsz százalékkal emelkedett.

A negyedik negyedévben tovább növekedett a forgalom, a tranzakciók száma húsz százalékkal, míg az értékük 52 százalékkal volt magasabb az előző év azonos időszakához képest.

Tavaly decemberben a bolti vásárlási lehetőség megszűnésének közeledtével, az egyszeri SZÉP-kártyás juttatások kifizetésével és a karácsonyi időszakkal összefüggésben a tranzakciószám negyven százalékkal ugrott meg az előző évhez képest, miközben az egyenlegek nem csökkentek.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×