eur:
394.95
usd:
369.21
bux:
71855.23
2024. június 28. péntek Irén, Levente
fotó: pixabay
Nyitókép: Pixabay

Rendőrségi vizsgálat is indult a gyermekintenzív osztályon történtek miatt

Egyelőre még nem tudni, hogy nyomozás is indult-e, és ha igen, akkor milyen bűncselekmény gyanújával.

A Népszava írta meg korábban, hogy a fővárosi kormányhivatal munkatársa köhögött, mégis maszk nélkül végzett járványügyi ellenőrzést hétfőn a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet (GOKVI) gyermekintenzív osztályán.

A kormányhivatali munkatárs ezt követően két nap múlva maga jelentette, hogy beteg, szamárköhögéssel kezelik.

Az ellenőr a múlt hét elején a gyermekszívsebészet után a Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai gyermekklinikáját is felkereste, de ott betegekkel nem találkozott, csak az egyik irodában járt.

A Magyar Hang hozzátette, a kormányhivatal szerint "az érintett munkatárs betegségének beigazolódását követően haladéktalanul megtett minden szükséges intézkedést, értesítette a kórházat és a kontaktokat, valamint azonnali vizsgálatot rendelt el."

A lap megkeresésére a rendőrség annyit közölt, hogy "a hivatkozott üggyel kapcsolatban feljelentés nem érkezett, a sajtóban megjelent eset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vizsgálja".

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ szerint az utóbbi hetekben emelkedett a szamárköhögéses (pertussis) esetek száma, de országos járványról nem lehet beszélni.

Címlapról ajánljuk
Szalai Máté a gázai helyzetről: sem nem háború, sem nem béke

Szalai Máté a gázai helyzetről: sem nem háború, sem nem béke

A palesztin–izraeli konfliktus aktualitásairól, a Hezbollah és Libanon szerepéről, az amerikai elnökjelöltek Izraelhez fűződő kapcsolatáról és Ciprus kapcsán az Európai Unió lehetséges szerepéről is beszélt Szalai Máté Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Zajlik a forradalom a munkahelyeken, egyre nagyobb szerepet kapnak a nők Magyarországon

Zajlik a forradalom a munkahelyeken, egyre nagyobb szerepet kapnak a nők Magyarországon

A nők nem jobb vezetők, mint a férfiak, ahogy a férfiak sem jobbak, mint a nők, együtt tudnak jót elérni, mert más világlátásuk van – hangzott el az Egyenlítő Alapítvány mai eseményén, ahol a "Sokszínűség és Befogadás: Gyakorlati útmutató és Esettanulmányok" kutatást mutatták be. Az eseményen elhangzott, hogy egyre több az olyan cég Magyarországon, ahol a rugalmas munkavégzés, a családbarát juttatások és a nők vezetői pozíciókba segítése alapjaiban épül be a szervezeti felfogásba és működésbe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×