eur:
392.95
usd:
363.38
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Grocery basket with products
Nyitókép: Nodar Chernishev/Getty Images

Itt a nyár, sok üzlet nyitvatartása megváltozik – mutatjuk a részleteket

Rengeteg magyarországi bolt nyitvatartása változik meg a nyár beköszöntével. Főleg a Balaton és egyéb frekventált üdülőhelyeken érdemes mindig megnézni, meddig is van nyitva egy-egy üzletlánc helyi egysége.

A legnagyobb hazai boltláncok idén is élesítették nyári nyitvatartásukat, a Balatin környékén a főszezonban korábban nyiténa és később zárnak a boltok. A Pénzcentrum összeszedte, hogyan változik az üzletek nyitvatartása a nyéri időszakban.

A Lidl arról tájékoztatta a portált, hogy a Balaton körül nyolc áruházában június 10. és szeptember 1. között meghosszabbított nyitvatartással várja vásárlóit. Egyes boltok nyitvatartása eltérően alakul, így hétfőtől szombatig 6.30, illetve 7 órakor nyitnak és 21, illetve 22 órakor zárnak. Vasárnap egységesen 7 órakor nyitnak az áruházak és 20 órakor zárnak.

A Penny azt közölte, hogy összesen 17 üzletének váltoitzk meg a nyári nyitvatartása országosan, nemcsak a Balatonnál, hanem számos nagy fürdővárosban is,. Június 17-től szeptember 4-ig hétfőtől szombatig a boltok este 9 óráig lesznek nyitva, vasárnap pedig három üzlet (Balatonalmádi, Siófok és Gárdony) tart majd este 8-ig nyitva, míg a többi városban marad a már megszokott este 6 órai zárás.

Az Aldinál a nyitvatartás változása tíz Balaton környéki üzletet érint, június 14-től augusztus 20-ig az üzletek egységesen hét órakor nyitnak, a zárás viszont helyszínenként eltérő, 20 és 22 között változik.

A Tescónál is egyes balatoni üzletei 23 óráig is nyitva tartanak, emellett a Balaton partján is élhetnek a vásárlók az aznapi kiszállítás lehetőségével és az áruházi átvétellel is.

A Sparnak összesen 23 üzlete van a Balaton körül, a boltok általában 6 és 6.30 óra között nyitnak, és általában 20-21 óráig vannak nyitva, ám vannak kivételek. Siófokon például van olyan üzlet, amely 22 óráig nyitva van, sőt, a benzinkutaknál található express üzletek éjjel-nappal üzemelnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×