eur:
396.85
usd:
371.32
bux:
70948.25
2024. június 26. szerda János, Pál
Járókelő hűsíti magát egy szökőkútnál a budapesti Szabadság téren 2023. július 10-én. Ezen a napon 0 órakor másodfokú hőségriasztás lépett életbe, az egész ország területére érvényes figyelmeztetés 12-én éjfélig lesz érvényben.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Jön a hőség a héten, itt van, mely napon lesz 38 fok

Folytatódik a nyáriasan meleg idő, a jövő héten sok lesz a napsütés, a hét második felében a legmelegebb órákban 32-38 Celsius-fok is lehet, és hajnalban is mindössze 20 fokig csökken a hőmérséklet. Szombaton egy érkező hidegfront hozhat némi felfrissülést - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.

Hétfőn túlnyomóan derült vagy gyengén felhős időre van kilátás, de délután helyenként - nagyobb eséllyel a Dunántúlon - több gomolyfelhő képződhet, és ott zápor, zivatar is előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak zivatarok környezetében erősödhet meg átmenetileg a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27-32 fok között alakul.

Kedden a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható, egy-egy futó záporon kívül érdemi csapadék nem lesz. A délies szél jobbára mérsékelt marad. A minimum-hőmérséklet 14-20, a maximum 28-34 fok között valószínű.

Szerdán napos, száraz időre van kilátás kevés fátyolfelhővel, csapadék nem valószínű, de helyenként megélénkül a déli, délnyugati szél. Hajnalban általában 16-22 fok várható, a csúcsérték pedig 30-36 fok között alakul.

Csütörtökön alapvetően napos idő várható, amelyet időként megvastagodó fátyolfelhőzet zavarhat meg, de csapadék nem lesz. Néhol időnként megélénkülhet az északkeleti, keleti szél. Hajnalban 17-23, a délutáni órákban 30-37 fok valószínű.

Pénteken sok napsütésre lehet számítani gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel, csapadék nem valószínű. Több helyütt megélénkül, néhol megerősödhet a déli, délkeleti szél. A minimum-hőmérséklet 17-24 fok között alakul, a csúcsérték 32-38 fok között valószínű.

Szombaton napos idő várható fátyol- és egyre intenzívebbé váló gomolyfelhő-képződéssel, szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat. A szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul és megerősödik. A hajnali 18-24 fokról, délutánra 27-37 fok közé melegszik fel a levegő. Nyugatra már hozhat némi felfrissülést egy érkező hidegfront.

Vasárnap a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés valószínű, helyenként lehet zápor, zivatar. A minimum-hőmérséklet 18-24, a maximum-hőmérséklet 27-32 fok között várható.

Címlapról ajánljuk

Kiss J. László az Arénában: még ez a német kormány fog evickélni 2025 szeptemberéig

Az EP-választás megmutatta a német politikai erőviszonyokat, a kormánypártok kisebbségbe kerültek, de így sem számít előre hozott választásokra Kiss J. László. A Budapesti Corvinus Egyetem emeritus professzora az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az AfD jövőjéről, a lehetséges kancellárjelöltekről és arról, hogy a sorkötelezettség miért nem nyerő téma Németországban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
Óriási szélerőműfarm épül Észak-Macedóniában, magyar szálat emlegetnek

Óriási szélerőműfarm épül Észak-Macedóniában, magyar szálat emlegetnek

Néhány nappal azután, hogy helyi lapértesülés alapján kiderült: egy 450 millió euró körüli költségvetésű szélerőműfarm építésére, illetve egy gázinterkonnektor megépítésére összesen akár 1 milliárd eurós hitelt is nyújthat Magyarország Észak-Macedóniának, kedden az új észak-macedón miniszterelnök bejelentett egy óriási, 400-450 millió eurós költségvetésű szélerőműfarmot. Ezt egy luxemburgi székhelyű megújuló energiás befektetésekkel foglalkozó cég, az Alcazar Energy Partners valósítja meg, amely saját bejelentése szerint a 400 MW-os erőművel az ország, sőt az egész Nyugat-Balkán messze legnagyobb szélenergiás projektjét valósítja meg, és ötszöröződni fog az ország szélerőmű kapacitása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 26. 08:47
×
×
×
×