eur:
396.87
usd:
371.14
bux:
71014.1
2024. június 26. szerda János, Pál
fotó: MTI/Illyés Tibor
Nyitókép: fotó: MTI/Illyés Tibor

Ezentúl katonai látványosság is lesz a Budai Várban

Új tradíció kezdődik a budai várban, mostantól a hét területvédelmi tartalékos ezred kéthetes váltásban a Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt teljesít díszőrséget - jelentette be a honvédelmi miniszter a Facebook-oldalára feltöltött vasárnapi videóban.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Honvédelmi Minisztérium épülete előtt elmondta, a területvédelmi tartalékosok alapos kiképzést kaptak a testőrezredtől, ahol ennek a szép katonai feladatnak, a díszőrség ellátásának szakemberei dolgoznak.

A miniszter felidézte: tartalékos katonai szolgálata idején a palotaőrségnél teljesített szolgálatot tartalékos csoportparancsnokként. Akkor - tette hozzá - volt alkalma ennek a nehéz szolgálati ágnak minden részletét megismerni.

Arra kérte a videóban az embereket, hogy jöjjenek, nézzék meg a díszőrséget teljesítőket. Úgy fogalmazott: "Büszkék vagyunk katonai hagyományainkra és katonai értékeinkre, amelyeket a területvédelmi tartalékosaink itt, a várban Önöknek is meg tudnak mutatni".

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a videóhoz fűzött hozzászólásában ismertette, hogy a Magyar Honvédség hét területvédelmi ezredének tartalékos állománya kéthetes váltásban, a Kapisztrán téren ad díszőrséget.

Címlapról ajánljuk

Kiss J. László az Arénában: még ez a német kormány fog evickélni 2025 szeptemberéig

Az EP-választás megmutatta a német politikai erőviszonyokat, a kormánypártok kisebbségbe kerültek, de így sem számít előre hozott választásokra Kiss J. László. A Budapesti Corvinus Egyetem emeritus professzora az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az AfD jövőjéről, a lehetséges kancellárjelöltekről és arról, hogy a sorkötelezettség miért nem nyerő téma Németországban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×