eur:
397.07
usd:
360.15
bux:
71742.77
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett
Egy férfi leadja a szavazatát az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a XII. kerületi Fekete István Általános Iskola és Előkészítő Szakiskolában kialakított 24. szavazókörben 2024. június 9-én.
Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Több mint 50 év van a legfiatalabb és legidősebb polgármester között

Mindketten kormánypárti indulók voltak a vasárnapi önkormányzati választáson.

Az ország legfiatalabb és legidősebb polgármestere is fideszes lesz – írja a Telex. Kanik Pétert 21 évesen választották meg a Fejér megyei Előszállás vezetőjének vasárnap. A Fidesz-KDNP jelöltje a szavazatok 63 százalékával nyert a 2400 lakosú, Dunaföldvárhoz közeli faluban. A most hivatalban lévő képviselő-testületek és polgármesterek megbízatása október 1-jéig tart, így Kanik Péternek még kicsit várnia kell, hogy elfoglalja a polgármesteri széket.

Az ország legidősebb polgármestere a 79 éves Berta Jenőné lett. Ő 2002 óta vezeti a Baranya megyei Marócsát, a hatodik ciklusát kezdheti meg októberben. A kis falu 54 szavazójából 24-en szavaztak rá. Az ország eddigi legidősebb polgármestere, a 92 éves Jelenka György a vasárnapi választáson kikapott Gyugyon, ezért októberben nyugdíjba vonul.

Címlapról ajánljuk

Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

A Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője szerint Orbán Viktor kötcsei beszéde arról tanúskodik, hogy a kormányoldal új tónusra áll át a június 9-ei választások eredményére reagálva. Rajnai Gergely úgy látja, hogy a kormányfő megpróbál bűnbakot képezni Matolcsy György jegybankelnökből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Bizonytalan mozgások a tőzsdéken

Bizonytalan mozgások a tőzsdéken

Az ázsiai tőzsdék ma nagyrészt emelkedtek a vártnál jobb kínai külkereskedelmi statisztikákat követően, míg Európában vegyesek voltak a mozgások, délután érkezett meg egy lefordulás az autóipari részvények mélyrepülésével együtt. Az USA-ban eközben folytatódik a visszapattanás a technológiai részvények vezetésével. Reggel megérkezett a magyar inflációs adat, ami jóval alacsonyabb lett a júliusban mért értéknél, és az elemzők által vártnál is kedvezőbben alakult. Fontos bejelentést tett emellett a Mol: az olajtársaság megállapodást kötött a folyamatos kőolajszállításról a Barátság kőolajvezetéken keresztül, ami a befektetők számára megkönnyebbülést jelent a szállítás kapcsán hónapok óta húzódó bizonytalanságok után - a bejelentés után emelkedik a Mol árfolyama.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×