eur:
395.4
usd:
368.55
bux:
71841.69
2024. július 2. kedd Ottó
Tavaszi időjárás, gomolyfelhős, napsütéses idő.
Nyitókép: Roman Studio/Getty Images

A viharok helyett most valami más miatt aggódhatunk

A hét végéig marad a változékony, esős idő, de aztán jön a melegedés és az igazi nyár. A melegedő vizeink is sok fürdőzni vágyót csábíthatnak a strandokra, de a napon csak óvatosan, már erős, nagyon erős lesz az UV-sugárzás!

Időjárási helyzet Európában:

Továbbra is mozgalmas az időjárás Európa nagy részén, amely a ciklonális hatásoknak köszönhető. Elsősorban a Skandináv-félsziget fölött helyezkedik el az a többközéppontú ciklon, amelynek hosszan elnyúló, hullámzó frontrendszere Norvégiától, Oroszországon, Lengyelországon és hazánkon át egészen az Alpok térségéig húzódik. Területén az előző napokhoz képest pár fokkal visszaesett a maximum-hőmérséklet, általában 13-25 fok közötti értékekről érkezett jelentés. A hullámzó front előterében viszont még mindig 26-36 fok közötti értékek a jellemzőek. A labilis terület nagysága is csökkent, így már kevesebb helyen alakulnak ki záporok, zivatarok. Felhőszakadás leginkább az Alpok területén fordult elő. A hullámzó front mögött németországi középponttal egy újabb frontrendszer alakult ki, amely leginkább Nyugat-Európában okoz záporokat illetve felhősebb időt.

A Kárpát-medence időjárását a következő 36 órában is az említett hullámzó frontrendszer befolyásolja, de a záporos, zivataros terület egyre inkább kelet felé korlátozódik. Nagy lesz a hőmérséklet-különbség hazánkban.

Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig:

Szerdán is erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, amelyből főleg a Dunától keletre várhatóak szórványosan záporok, zivatarok. Az északias szél főleg a Dunántúlon erősödhet meg, zivatarok környezetében viharos lökések előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán többnyire 21 és 27 fok között alakul, de nyugaton hidegebb lesz, ott 20 fok alatti maximum-értékek várhatók.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hétfőn nyilvánosságra hozott döntésében úgy határozott Donald Trump ügyében, hogy az amerikai elnök tevékenységeinek "magját" abszolút immunitás, hivatalos cselekedeteit pedig vélelmezett mentelmi jog védi. A történelmi határozatot, amely értelmében tovább húzódik Trump büntetőjogi felelősségre vonása, a republikánusok kitörő örömmel üdvözölték, míg Joe Biden amerikai elnök és demokrata párttársai élesen kritizálták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×