eur:
394.94
usd:
369.22
bux:
71842.68
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Nyitókép: police.hu

Készül a nyári turisztikai szezonra a somogyi rendőrség

Az egyenruhások kampányt is indítanak annak érdekében, hogy az emberek megfelelően fel tudjanak készülni a szezonra, a lehető legtöbb nyaralás vagyon elleni bűncselekménytől mentes legyen.

A somogyi bűnmegelőzési szakemberek június 6-án Siófokon egyeztettek a Balaton-part és belső-somogyi települések nyári programjairól - írja közleményében a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Az előadók a Balatoni Hajózási Zrt.-vel együttműködve idén is rendszeresen csatlakoznak majd a hajójáratokhoz, ahol interaktív programokkal hívják fel az utazók figyelmét a nyár veszélyeire.

A Nyári Roadshow keretében a nyaralók a strandokon is találkozhatnak a szakemberekkel, a diákok pedig a különböző gyermektáborokban számíthatnak a prevenciós előadók jótanácsaira.

Az idei évben kiemelt hangsúlyt kap a kerékpárlopások, valamint a strandlopások megelőzése.

A rendőrség a következőket tanácsolja a nyári szünidő alatt zavartalan pihenésre vágyó családoknak:

  • Csak a nyaraláshoz, pihenéshez elengedhetetlen felszerelést vigye magával.
  • A strandoláshoz nem feltétlenül szükséges használati tárgyakat, ékszereket, bankkártyát, iratokat hagyja otthon, vagy biztonságos helyen.
  • Mobiltelefonját, fényképezőgépét, kameráját, gépkocsijának kulcsait ne hagyja őrizetlenül, használja az értékmegőrzőket!
  • Gépkocsiját mindig zárja be, értékes tárgyakat, táskát soha ne hagyjon látható helyen az utastérben, ezeket inkább a csomagtartóban helyezze el!
  • Nyaralója, apartmanja ablakait, ajtajait és a kerítéskaput is mindig zárja be távozáskor!

Ezen kívül a kerékpárok megőrzése érdeklében a bűnmegelőzési szakemberek további tanácsokkal szolgálnak:

  • Távozáskor mindig zárja le kerékpárját! A megbízhatóság fontos, inkább egyszer vegyen minőségi zárat, mint kétszer kerékpárt!
  • Biciklijét lakatolja stabil tárgyhoz, a vázat és a hátsó kereket egyszerre rögzítve!
  • Ha hosszabb időre kell otthagynia kétkerekűjét, eldugott helyek helyett válasszon a forgalmas, jól kivilágított, közterületi kamera által is belátott lehetőségek közül!
  • A könnyen leszerelhető tartozékokat (szerszámok, lámpák, sportkulacsok, okos eszközök) ne hagyja a kerékpáron!
  • Lakása, nyaralója udvarán se hagyjon lezáratlanul, vagy felügyelet nélkül biciklit. A kertkaput nappal is zárja be, éjszakára pedig a zárt tároló jelenti a még nagyobb biztonságot.
  • Regisztráltassa kerékpárját a BikeSafe program keretében!

A rendőrség hangsúlyozza: amennyiben mégis áldozattá válna, értesítse a hatóságot a 112-es segélyhívó számon!

A rendőrség infografikákkal is igyekszik támogatni a bűnmegelőzést, ezeket a testület weboldalán is megtekintheti:

Címlapról ajánljuk
Szalai Máté a gázai helyzetről: sem nem háború, sem nem béke

Szalai Máté a gázai helyzetről: sem nem háború, sem nem béke

A palesztin–izraeli konfliktus aktualitásairól, a Hezbollah és Libanon szerepéről, az amerikai elnökjelöltek Izraelhez fűződő kapcsolatáról és Ciprus kapcsán az Európai Unió lehetséges szerepéről is beszélt Szalai Máté Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Jól bemelegített a főszezonra a turizmus

Jól bemelegített a főszezonra a turizmus

Dinamikusan növekvő forgalmat hozott a turizmusnak az év első öt hónapja - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal jelentéséből. Ezen időszak alatt a szálláshelyeken 9,1%-kal több vendégéjszakát regisztráltak, mint 2023 hasonló időszakában. A belföldi vendégek 4,9, a külföldiek 13%-kal több (6,4 millió, illetve 7,3 millió) vendégéjszakát töltöttek el a turisztikai szálláshelyeken.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×