eur:
394.83
usd:
367.81
bux:
72288.23
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Interest rate financial and mortgage rates concept. Hand putting wood cube block increasing on top with icon percentage symbol upward direction
Nyitókép: marchmeena29/Getty Images

Závecz: Fidesz 45, Tisza 27, DK-MSZP-P 11 százalék a biztos szavazóknál

A teljes népességen belül 31 százalékon áll a kormánypártok népszerűsége, amellyel nagy fölénnyel vezetik a népszerűségi rangsort, a második helyen a Tisza Párt áll. A régi és új "nagy" mellett a DK vezette lista, a Mi Hazánk, a Momentum bízhat EP-mandátumban, a Kutyapárt, a Mindenki Magyarországa, a 2RK, az LMP és a Jobbik kevésbé.

A Závecz Research által publikált és az ATV-nek is megküldött friss közvélemény-kutatás szerint továbbra is erősödik Fdisz és a Tisza is, de a Fidesz-KDNP elsőségét semmi és senki nem veszélyezteti. A teljes népességen belül 31 százalékon állnak a kormányerők, 19 százalékon a Magyar Péter nevével fémjelzett formáció. A DK-MSZP-P-lista 9 százalékos ebben a körben.

A Momentum 4, a Mi Hazánk 3, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és az LMP 2-2 százalékos táborral rendelkezik. A teljes népességen belül a Mindenki Magyarországa Néppárt, a Második Reformkor Párt és a Jobbik 1-1 százalékon állt május végén–június elején.

A biztos szavazók közt:

  • Fidesz-KDNP: 45 százalék
  • Tisza: 27
  • DK-MSZP-P: 11
  • Mi Hazánk: 5
  • Momentum: 4
  • Magyar Kétfarkú Kutya Párt: 3
  • LMP: 2.

Ami az EP-mandátumokat illeti, a Fidesz 11, a Tisza 7, a DK vezette lista 2, a Mi Hazánk 1 képviselőt küldhetne Brüsszelbe, illetve Strassbourgba. (Amennyiben a Momentum mandátumhoz jutna, a Tiszától "vehetne el" egyet.)

A mozgósítási hajrán sok múlik, az egyes táboroknál 60 százalék fölötti a választási "magabiztosság" a Fidesz, a Mi Hazánk és a Tisza körében, de bizonytalanabbak a baloldali pártok voksolói, illetve a Momentuméi is.

Az adatfelvétel a június 3. előtti napokban zajlott 1000 fő megkérdezésével, a tévedési lehetőség a Závecz Research közlése szerint 3,2 százalék.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Egyre több az oltásellenes szülő Magyarországon, aggódnak az orvosok

Egyre több az oltásellenes szülő Magyarországon, aggódnak az orvosok

Növekszik az oltásellenes szülők száma, és egyre több támadás éri a gyermekorvosokat a kötelező oltások beadása miatt – figyelmeztet a Magyar Orvosi Kamara (MOK). A kamara tucatnyi olyan esetről értesült, amikor szülők egy erre alakult szervezet segítségével pert indítottak orvosok ellen. Havasi Katalin, a Gyermekorvosok Társaságának főtitkára szerint a csecsemőkori kötelező oltások bevezetése előtt minden ötödik gyermek meghalt egyéves kora előtt - számolt be a RTL.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×