eur:
395.45
usd:
368.5
bux:
71924.22
2024. július 2. kedd Ottó
Full frame of a low angle shot of a gray sky with clouds of rain.
Nyitókép: Pakin Songmor / Getty Images

Ma még gyakrabban kell az esernyő, mint a napszemüveg - időjárás-jelentés

Az sok nedvességet hozó ciklon lassan távolodik, de azért kedden még elszórtam számítani kell esőkre, zivatarokra. Az igazi nyári idő csak szerdától köszönt ránk.

Időjárási helyzet Európában:

A Norvég-tenger felett ciklon örvénylik, amelynek hatására Izlandon és a Skandináv-félsziget nyugati részén változékony, gyakran felhős az idő, és több helyen fordul elő csapadék is. Szárazföldünk nagy részén jellegtelen a nyomási mező, de délkeleten és Nyugat-Európában zömmel anticiklonális, másutt ciklonális hatások érvényesülnek. A legtöbb helyen napos az idő, előbbi helyeken kisebb, más részeken nagyobb számban alakulnak ki záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás kíséretében.

Összefüggő csapadék, illetve nagyobb mennyiség Közép-Európában, azon belül is kiemelten az Alpokban fordul elő. Kedd estig a Kárpát-medence térségében sekély ciklon mélyül ki, hatására többfelé, lokálisan jelentős mennyiségű csapadékra kell számítani.

Várható időjárás az ország területén kedd éjfélig:

A legtöbb helyen felhősen indul a reggel, ám idővel szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, és általában több órára kisüt a nap. Napközben elszórt jelleggel várható zápor, zivatar, utóbbi nagyobb számban az északkeleti harmadban valószínű, felhőszakadásra is ott van több esély. A szél elsősorban zivatarok környezetében lesz erős vagy viharos.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 20 és 25 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×