eur:
393.15
usd:
364
bux:
72107.58
2024. július 4. csütörtök Ulrik
fotó: AndreasWeber/GettyImages
Nyitókép: AndreasWeber/GettyImages

Figyelmeztetést adott ki a vasút az esőzések miatt

A dél-németországi esőzések miatt Bajorországban és München térségében a távolsági és regionális vasúti forgalomban jelentős fennakadásokra, hosszabb eljutási időkre kell számítani – közölte a Mávinform sajtóügyeletese.

Kavalecz Imre tájékoztatása szerint a német vasúttársaság, a Deutsche Bahn (DB) azt javasolja az utasoknak, hogy amennyiben tehetik, halasszák el utazásukat vagy válasszanak alternatív utazási lehetőséget.

A Németországba, illetve onnan, vagy az országon keresztül utazók számára a DB rugalmas jegyhasználatot tett lehetővé, ami azt jelenti, hogy a június 4-éig megváltott menetjegyeket június 11-ig lehet felhasználni utazásra, vagy díjmentes visszatérítés kérhető.

A jegyvásárlások alkalmával a vonathoz való kötöttséget felfüggesztették, azaz a lefoglalt vonattól eltérő járattal is lehet utazni. Amennyiben az utas helybiztosítással rendelkezik és az eredeti menetjegyét szeretné egy másik napon felhasználni, részére új díjmentes helybiztosítást adnak, feltéve, ha a helybiztosítási rendszer lehetővé teszi. Ahol ez nem biztosított, ott az eredeti helyjegyet visszatérítik és új helyjegyet adnak ki – ismertette a sajtóügyeletes.

A Németország felé utazóknak érdemes tájékozódniuk a DB és a MÁV tájékoztatási felületein, illetve ügyfélszolgálatainál – áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Történelmi vereség - erre van a legnagyobb esély a csütörtöki brit választásokon. Pedig néhány évvel ezelőtt még a Munkáspárt szenvedett hosszú évekre kiható vereséget; csak hát jött a brexit, a Covid, a háború és az energiaválság, a Munksápárt pedig talpra állt, míg a kormánypárt cserélgette a kormányfőket. Az InfoRádió Gálik Zoltánt kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×