eur:
393.91
usd:
365.83
bux:
71820.87
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Nyitókép: Unsplash

Csődbe ment egy magyar utazási iroda

Fizetésképtelenné vált a Beontrips Kft., amely ígérete szerint felveszi a kapcsolatot a foglalással rendelkező utasaival, illetve tájékoztatja őket a további teendőkről.

A Beontrips Kft. felfüggesztette utazásszervezői tevékenységét, Budapest Főváros Kormányhivatala pedig törölte a társaságot az utazásszervező és -közvetítői tevékenységet folytató vállalkozásokról vezetett hatósági nyilvántartásból – írja a hvg.hu az utazási iroda honlapján megjelent közlemény alapján.

A cég jelezte: a továbbiakban nem áll módjában utazásokat szervezni és teljesíteni. A Beontrips Kft. közölte azt is, hogy a foglalással rendelkező utasaival felveszi a kapcsolatot, és tájékoztatja őket a további lépésekről.

Az utazási iroda az Európai Utazási Biztosító Zrt.-nél (EUB) rendelkezik vagyoni biztosíték nyújtására vonatkozó kezesi biztosítással.

A cég a társaság fizetésképtelenségével indokolta a mostani döntést.

A turizmus.com azt írja, a Facebookon már megalakult a Beontrips-károsultak csoportja, és a visszajelzések alapján már vannak olyan érintettek is, akik visszakapták a pénzüket. A portál hozzáteszi: a Beontrips stabilan működött mostanáig, 2017-ben még a lengyel piacra is belépett.

A Beontrips a sokkal ismertebb Utazómajom nevű, utazási ajánlatokat, tippeket megosztó portál partnere volt, de a vg.hu közlése szerint már egy hete szerződést bontottak a fizetésképtelenné vált céggel. Azután kezdeményezték az együttműködés felmondását, hogy több utas is jelezte az Utazómajomnak, hogy nem utaztatta el őket a társaság, amelyhez közleményük szerint semmi közük nem volt azon túlmenően, hogy hirdetethettek az oldalukon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×