eur:
396.49
usd:
359.01
bux:
72027.49
2024. szeptember 11. szerda Teodóra
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Toshihiro Suzuki, a japán Suzuki Motor Corporation cég elnök-vezérigazgatója (b2) tárgyal a Karmelita kolostorban 2024. június 3-án.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A Suzuki japán vezetőjét fogadta Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Karmelita kolostorban tárgyalt Toshihiro Suzukival, a japán Suzuki Motor Corporation cég elnök-vezérigazgatójával.

A megbeszélésen áttekintették az európai és a magyar autóipar helyzetét, a technikai átállás kihívásait. A miniszterelnök kifejtette: érdekeltek vagyunk a Suzuki sikerében, a magyarok és a Suzuki kapcsolata már több, mint üzlet: barátság - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A magyar gazdaság helyzetéről Orbán Viktor elmondta: az idén és jövőre is nőni fog a gazdaságunk; a hitelminősítők, a beruházók, a magyar vállalkozók és a magyar emberek is bíznak Magyarországban. Tehát optimisták vagyunk, ugyanakkor a háború nagy veszélyt jelent, e tekintetben a helyzet nagyon nehéz, a háború ugyanis nemcsak az életeket, a családokat, az emberek vagyonát, de teljes gazdaságokat is romba dönt - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×