eur:
396.36
usd:
358.74
bux:
71881.09
2024. szeptember 11. szerda Teodóra
Heroes Square Budapest in morning-Hungary
Nyitókép: Remedios/Getty Images

Borul a forgalom az Andrássy úton és a Hősök tere környékén

A vasárnap délutáni, a Magyar zászló napja című rendezvény miatt 13 órától lezárják az Andrássy utat és a Hősök terét, az érintett BKK-járatok közlekedése módosul.

A BKK tájékoztatása szerint a 105-ös és a 210B autóbuszok várhatóan a kora délutáni órákban módosított útvonalon, az Andrássy út helyett a Podmaniczky utcán közlekednek, a trolibuszok közül a 70-es és a 78-as rövidített útvonalon jár majd, és az Andrássy út-Kossuth Lajos tér közötti megállókat nem érinti.

A 73-as trolibusz nem közlekedik, a 75-ös módosított útvonalon, a Dózsa György út helyett a Hermina út-Állatkerti út útvonalon jár, míg a 76-os trolibusszal módosított útvonalon, a Jászai Mari tér és a Ferdinánd híd (Izabella utca), illetve a Keleti pályaudvar és a Károly körút között lehet utazni.

A korlátozás a 4-es és a 6-os villamosok közlekedését is érinti, ezek várhatóan délután 2 és fél 3 között a dél-budai végállomások és a Blaha Lujza tér, illetve a Jászai Mari tér és az Oktogon között közlekednek. A Blaha Lujza tér és a Király utca között egy ingaszerelvény közlekedik a dél-budai irányú vágányon - közölték.

A BKK alternatív eljutási lehetőségként a kisföldalatti és a 2-es metró igénybevételét ajánlja.

A 20E autóbusz várhatóan délután fél 3-tól egy órán keresztül terelve, a Városligeten át a Hungária körúton jár, a Hősök terét nem érinti, míg a 30-as, a 30A és a 230-as autóbuszok, illetve a 79-es trolibusz várhatóan délután fél 3 és fél 4 között módosított útvonalon, a Dózsa György út helyett a Hermina út-Állatkerti út útvonalon közlekednek – ismertették.

A BKK az utazás megtervezéséhez a BudapestGO alkalmazás használatát ajánlja.

Címlapról ajánljuk
Sayfo Omar: Afrikában nő a migrációs kedv, Európa zárja a határait

Sayfo Omar: Afrikában nő a migrációs kedv, Európa zárja a határait

Az Arab Barométer legújabb felmérése szerint az észak-afrikai országok fiatal népességének 50-70 százaléka a kivándorlást tervezi – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Migrációkutató Intézet kutatási vezetője. Sayfo Omar szerint az illegális migráció elsődleges kiváltó oka ma már nem a háború, hanem a szegénység és a klímaváltozás.

Magyarics Tamás az elnökjelölti vitáról: Trump szokatlanul visszafogott volt, Harris végre megmutathatta magát

A mostani vita nem dönti el a Kamala Harris és Donald Trump közötti versenyt, bár az első kommentárok szerint a jelenlegi alelnök jobban szerepelt, mint riválisa – mondta az InfoRádióban az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora, aki szerint, ha lesz újabb vita, akkor ott majd kiegyensúlyozottabb lehet a műsorvezetés. A külpolitikai szakértő szerint Kamala Harrisnek nem volt vesztenivalója, és jól élt a lehetőséggel.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Vasúti utópiát épít ki az EU, lefő a kávé az autópályáknak

Vasúti utópiát épít ki az EU, lefő a kávé az autópályáknak

Ha megvalósul Mario Draghi versenyképességi csomagja, teljesen átalakulhat az Európai Unió közlekedése, amelyben a gyorsított és nagy sebességű vasutak az egész kontinenst behálóznak, kihívót támasztva a légi közlekedésnek és jelentősen hatékonyabbá téve a teherszállítást. Az uniós reformterv a fejlesztések finanszírozását is átalakítaná, hogy akár 10 óra eljussunk Párizsból Varsóba. Mindez nemcsak az emberek kényelmén javítana, hanem hatalmas növekedési potenciállal kecsegteti az EU megfáradt gazdaságát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×