eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Hajagos-Tóth Antalné fogadja tanyáján a szavazatszámláló bizottság mozgóurnával kiérkező tagjait az önkormányzati választáson a Petőfiszállás 1-es számú szavazókörben 2019. október 13-án.
Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Egy módon még a választás napján is kérhető mozgóurna - itt vannak a lehetőségek

Azok a választópolgárok, akik egészségi állapotuk, fogyatékosságuk vagy fogva tartásuk miatt a választás napján nem tudnak elmenni a szavazóhelyiségbe, mozgóurnát igényelhetnek; erre a szavazás napján, június 9-én 12 óráig van lehetőség.

A mozgóurna igényléséhez a választópolgárnak kérelmet kell benyújtania, ezt beadhatja online, személyesen vagy kézbesítési meghatalmazott útján, illetve postai úton is bármely helyi választási irodához - közölte a Nemzeti Választási Iroda.

A korábbi választásokhoz képest újdonság, hogy ha a mozgóurnát igénylő választópolgár megjelenik a szavazóhelyiségben, akkor ott leadhatja szavazatát, amennyiben a mozgóurna a szavazóhelyiségben van.

A mozgóurna iránti kérelem benyújtása esetén a kérelem a közös eljárás minden választására, azaz az Európai Parlament tagjainak, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint nemzetiségi önkormányzati képviselők általános választására is vonatkozik.

Az NVI közölte azt is:

  • online, ügyfélkapus azonosítás nélkül június 5-én (szerdán) 16 óráig lehet benyújtani a kérelmet,
  • a postai úton történő benyújtása esetén is a szavazást megelőző szerdán 16 óráig kell megérkeznie a kérelemnek a helyi választási irodához.
  • Személyesen június 7-én (péntek) 10 óráig nyújtható be kérelem a helyi választási irodához.
  • Online, ügyfélkapus azonosítással vasárnap, június 9-én 12 óráig van lehetőség a kérelem benyújtására.

A kézbesítési meghatalmazott útján június 7-én (péntek) 10 óráig a helyi választási irodához lehet benyújtani a kérelmet, valamint a szavazás napján 12 óráig a szavazatszámláló bizottsághoz. Kézbesítővel történő igénylés esetén június 5-én (szerda) 16 óráig lehet benyújtani a kérelmet a helyi választási irodához, míg a szavazás napján délig a szavazatszámláló bizottsághoz.

Közölték azt is, hogy a mozgóurna iránti kérelem június 7-én (péntek) 10 óráig vonható vissza.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×