eur:
393.08
usd:
363.58
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Egy nő kitölti az EuroJackpot szelvényt a sorsolásos játék október 4-i indulása előtt Budapesten, a Pólus Centerben lévő Szerencsejáték Zrt. lottózóban 2014. október 2-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Rekordévében is sokat fordított a közösségi kiadásokra a Szerencsejáték Zrt.

A munkatársainak 10 százaléka megváltozott munkaképességű.

Ismét rekordévet zárt a Szerencsejáték Zrt. A nemzeti lottótársaság 2023-ban 978 milliárd forint szerencsejáték-árbevételt és 39,6 milliárd forint adózott eredményt ért el, és mintegy 170 milliárd forinttal járult hozzá a közösségi kiadások finanszírozásához különböző adók, járulékok, díjak, osztalék formájában. A társaság EBITDA mutatója 39,5 milliárd forintra növekedett. A játékosokat megillető nyeremények összege tavaly naponta csaknem 2 milliárd forint volt - írja közleményében a társaság.

Az online sportfogadási piac megnyitása, valamint az első legális versenytárs megjelenése ellenére is sikeres évet zárt 2023-ban a Szerencsejáték Zrt. Az elért eredményeket támogatták a földi hálózat fejlesztései, többek között a Játékoskártya regisztráció és kampány a lakásnyereménnyel, és a stratégiai partnerekkel történő együttműködések megújítása, valamint a piacnyitás évében megújult és számos új funkcióval bővült Tippmixpro fogadási oldal elindítása - áll a dokumentumban.

A bázisévhez képest az éves árbevétel 19,1 százalékkal, a nyereményekkel csökkentett tiszta játékbevétel 14 százalékkal, a közösségi kiadásokhoz való hozzájárulás pedig 14,9 százalékkal emelkedett. Tavaly naponta átlagosan mintegy 2 milliárd forint nyereményt fizetett ki a játékosoknak a nemzeti lottótársaság, éves szinten összesen 706 milliárd forintot.

A Szerencsejáték Zrt. 978 milliárd forintos árbevételének kevesebb mint háromnegyedét a földi értékesítést végző csatornák együttes forgalma tette ki.

„A játékkategóriák tekintetében tavaly mindhárom szegmensünk kétszámjegyű növekedést produkált, ami kivételes eredmény. A sorsjegyek 14 százalékos, a sportfogadások 23 százalékos bővülést értek el, a számsorsjátékok pedig mintegy 15 százalékos emelkedéssel zártak 2022-höz képest. Ez utóbbi nemcsak önmagában erős növekedés, hanem nemzetközi összevetésben is kimagasló.” – mondta Mager Andrea. A Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója hozzátette: „A nemzeti lottótársaságoknak Európa-szerte ugyanis azzal kell szembenézniük, hogy a számsorsjátékok iránti kereslet csökken. Átlagosan körülbelül 4 százalékos növekedéssel számolnak, ezért számít kimagaslónak a Szerencsejáték Zrt.-nél látható kétszámjegyű növekedés.”

A Szerencsejáték Zrt. 2023-ban 6 új befogadó játszóteret épített, ezzel 28-ra emelte az inkluzív játszóterek számát. A társaság még 2017-ben indította el

A játék összeköt! elnevezésű programját, aminek keretében olyan befogadó játszóterek épültek országszerte, amelyek a fogyatékossággal élő gyermekek számára is könnyedén megközelíthetők.

2023 a nemzeti lottótársaság számára kiemelt jelentőséggel bírt, ugyanis tavaly ünnepelte Karitatív sorsjegyértékesítési hálózatának 20 éves fennállását. A nemzeti lottótársaság élen jár a fogyatékossággal élő, illetve megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásában, munkatársainak 10 százaléka megváltozott munkaképességű. A társaság az eszköz- és termékfejlesztések mellett 2023-ban elhatározta, hogy látássérült munkavállalók alkalmazási lehetőségét is megvizsgálja, annak érdekében, hogy számukra is hosszútávú, kiszámítható munkát, ezzel együtt megélhetést, stabil egzisztenciát tudjon biztosítani.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×