eur:
396.07
usd:
359.4
bux:
71805.06
2024. szeptember 11. szerda Teodóra
Nyitókép: police.hu

Nincs lassítás: háromezer gyorshajtó kap most rendőrségi levelet

Csak Bács-Kiskun vármegyében az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2926-an lépték át.

A szabálytalankodóknak legalább 39 ezer forint közigazgatási bírságot kell fizetniük, ám lesz olyan, aki ettől magasabb összegű büntetésre számíthat. Három sofőrnek biztosan 117 ezer forintos bírságot kell fizetnie: egyikük Solt belterületén 102 km/órával közlekedett, a másik autóvezető az 55-ös főúton hajtott 90 helyett 152 km/órával, míg a harmadik szabálysértő a 451-es úton 70 km/óra helyett 137-tel ment – írja a police.hu.

Bács-Kiskun vármegye közútjain egy hét alatt 48 rendőri intézkedést igénylő baleset történt. Az egyenruhások 20 olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak; egyikük balesetet okozott.

Vasárnap este 20 óra 35 perc körül Kiskunmajsa külterületén halálos baleset történt. Az 5402-es úton egy 22 éves szanki lakos megelőzött egy autót, majd a manőver befejezésekor fékezett, mivel egy balra ívelő útkanyarulathoz ért. Ekkor az autó keresztbe fordult, lesodródott az útpadkára, majd a fűre, ahol egy fának csapódott. A karambolban a fiatal sofőr olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A történteket a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Címlapról ajánljuk

Pénteken kaphatja meg a nagy zöld jelzést Ukrajna Oroszország bombázására nyugati fegyverekkel

Egyre nagyobb a várakozás, hogy Joe Biden amerikai elnök engedélyezi Ukrajnának a nyugati gyártású, nagy hatótávú rakéták bevetését Oroszországgal szemben. Moszkva a maga részéről azzal fenyegetőzik, hogy megsemmisíti azokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
Ellentámadásba lendültek Kurszknál az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ellentámadásba lendültek Kurszknál az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ukrajna még augusztus elején indított váratlanul nagyszabású akciót Oroszország kurszki területei ellen, ahol gyorsan jelentős területek felett vették át az irányítást. Úgy tűnik, Moszkva megelégelte a jelenlétüket. 24 órán belül négy ukrán települést is elfoglalt az orosz hadsereg, köztük egy kisebb méretű várost. 2022 óta nem volt példa arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi települést meghódítottak volna az orosz támadók Ukrajnában. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×