eur:
393.15
usd:
363.62
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Orbán Viktor/Facebook

Romániába utazik Orbán Viktor

A magyar miniszterelnök június elején látogat a Partiumba és részt vesz az RMDSZ kampányában - mondta Lázár János Nagyváradon.

Lázár János Cseke Attila szenátorral, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Bihar megyei szervezetének elnökével tartott nagyváradi sajtótájékoztatón elmondta, hogy június elején Orbán Viktor miniszterelnök a Partiumba látogat és részt vesz az RMDSZ kampányában. Az építési és közlekedési miniszter szerint a magyar kormányfő ezzel érzékelteti, hogy nemcsak a székelyföldi magyarság az, amely számíthat az együttműködésre és a támogatásra - írja a vg.hu.

Lázár János kifejtette, azt vizsgálják, hogy Debrecen és Nyíregyháza fejlesztésével párhuzamosan a szatmári és a bihari részeken milyen gazdasági együttműködésekre és magyar-román kooperációra nyílik lehetőség. Magyarország európai uniós elnökségének fő célkitűzésévé kívánja tenni Románia schengeni csatlakozásának támogatását. „Az elsődleges célunk, hogy a schengeni határ megszűnjön Magyarország és Románia között” – hangsúlyozta az építési és közlekedési miniszter, hozzátéve, ehhez egyszerre és együtt társadalmi, gazdasági és nemzeti érdekünk fűződik.

A Maszol tudósítása szerint a tárcavezető többek között arról is beszélt, hogy fontos kérdések vannak napirenden, mert a szomszédban zajló háború okán sem mindegy, hogy ki ül az európai parlamentben. „Van egy magyar tét és egy európai tét” – ecsetelte Lázár János. Kiemelte azt is, hogy az elmúlt napok rámutattak arra, hogy nem szabad gyűlöletkeltésre politikát építeni a világban, az RMDSZ-nek pedig abban is van felelőssége, hogy stoptáblát mutasson a hazai magyarellenes, szélsőséges pártoknak -írta a portál.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×