eur:
392.62
usd:
362.64
bux:
72173.21
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
fotó: BKK
Nyitókép: BKK

Egy 175 éves eseményt ünnepelhetünk a jövő hét végén

Szabadtéri programokkal várják az érdeklődőket május 26-án a második Lánchíd-pikniken délelőtt 10 órától este 20 óráig - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

1849 májusában sétálhattak át először gyalogosok a Lánchídon, erre emlékezve szervezik az eseményt, amely szorosan kötődik a vasárnapi gyermeknaphoz is.

A rendezvény idejére lezárják a közúti forgalom elől a hidat, így azt a résztvevők teljes szélességében birtokba vehetik. Délelőtt, a gyereknap alkalmából, a Lánchíd pesti oldalán felállított színpadon zenés, interaktív gyerekműsorok lesznek, emellett óriásbuborék-show és gyereksarok várja a kicsiket.

Lesznek koncertek, emellett a szervezők reformkori ruhatörténeti bemutatót is tartanak.

A levéltár hídtörténeti kiállításának köszönhetően az érdeklődők megismerhetik Magyarország egyik legfontosabb kulturális örökségének és jelképének történetét, egyúttal próbára tehetik a tudásukat, valamint szakemberek csoportos, vezetett sétákon avatják be a híd történetébe a látogatókat.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Patriótákról: hétfőn lesz bejelentés, látni fogják, hogy nem a levegőbe beszéltem

Hosszú interjút adott péntek reggel a miniszterelnök a Kossuth rádióban. Szerinte az ukrajnai háború ügyében az emberséges politika iránytűjét kell kézbe venni. Szerinte a francia Nemzeti Tömörülés várható választási győzelme egész Európára azonnal hatással lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Tovább menetel az AutoWallis: újabb országot hódítottak meg, új márkát is bevezettek

Tovább menetel az AutoWallis: újabb országot hódítottak meg, új márkát is bevezettek

Jól illeszkedik a csehországi autókiskereskedelmi piacra való belépés az AutoWallis stratégiájába, a wigo carsharing után a wigo fleet márka bevezetésével pedig Magyarország első integrált mobilitási szolgáltatóját hozták létre. A magyarországi új autó piacon idén sokkal kedvezőbbek a folyamatok, mint tavaly, az elektromos autós szegmens pedig nemcsak itthon kap állami támogatást – egyebek mellett ezekről a témákról beszélt Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója a Portfolio Checklist csütörtöki adásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×