eur:
386.13
usd:
355.4
bux:
68556.42
2024. május 21. kedd Konstantin
Bősz Anett (DK) humán területekért felelős főpolgármester-helyettes, Tüttő Kata (MSZP) városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes, Kiss Ambrus (független) általános főpolgármester-helyettes, Karácsony Gergely főpolgármester, Számadó Tamás főjegyző és Kerpel-Fronius Gábor (Momentum) okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettes (b-j) a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2023. november 29-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Nem kíván indulni az egyik főpolgármester-jelölt

Összesen 14 fővárosi főpolgármester-jelölt vette át az ajánlóíveket, eddig egy adta le, egy pedig visszalépett.

Május 6-án 16 óráig lehet leadni az ajánlásokat, vagyis még egy héten át gyűjtögethette volna az induláshoz szükséges aláírásokat Simon Szilárd Attila független főpolgármester-jelölt, de valamiért meggondolta magát, és hétfőn kiszállt a versenyből – vette észre a hvg.hu. A Nemzeti Választási Iroda honlapján a neve mellett április 29-i dátummal az szerepel, hogy „nem kíván indulni”.

Ahhoz, hogy főpolgármester-jelöltté válhasson valaki, május 6-án le kell adnia legalább ötezer állampolgári ajánlást. A Fővárosi Választási Iroda azt közöltr, hogy „Simon Szilárd Attila az ajánlóíveket felvette, de azokat később hiánytalanul vissza is vitte a Fővárosi Választási Irodába. Az ajánlások ellenőrzését nem kérte, és a visszalépését úgy jelentette be, hogy annak okát nem fedte fel, de indoklási kötelezettség ebben az esetben nem is áll fenn.,”

Eddig egyetlen hivatalosan nyilvántartásba vett főpolgármester-jelölt van, Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP jelöltje, aki már a múlt héten leadta a kitöltött ajánlóíveit, és meg is volt az ötezer aláírása. A többiek pedig még nem adták le az aláírásokat.

Címlapról ajánljuk
Így emelték ki a Dunából a Verőcénél balesetet szenvedett motorcsónakot
Szívszorító videó

Így emelték ki a Dunából a Verőcénél balesetet szenvedett motorcsónakot

A társszervekkel közösen a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság daruja és búvárszolgálata vasárnap délután fél hatkor húzta ki a roncsot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Elmondták az elemzők, mikor jöhet el a kínai lakáspiac fellendülése

Elmondták az elemzők, mikor jöhet el a kínai lakáspiac fellendülése

A kínai ingatlanpiac támogatására irányuló pénteken bejelentett intézkedések hatása elemzők szerint hosszabb távon válik majd láthatóvá, a piac egyelőre továbbra is a mélypontot keresi. Az olyan kormányzati lépések, mint az előlegminimum csökkentése és a jelzáloghitelek kamatlábának liberalizálása a lakásvásárlók bizalmának és keresletének a növelését célozzák, de szakértők szerint további türelemre és finanszírozásra van szükség a piac fellendüléséhez - írta meg a CNBC.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×