eur:
387
usd:
355.91
bux:
68088.24
2024. május 17. péntek Paszkál
Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes beszédet mond a Budapest szabad - 1945. február 13. című utazó kiállítás megnyitóján egy, a Puskás Ferenc Stadion metróállomáson álló metrószerelvényben 2020. február 11-én. A 75 évvel ezelőtt befejeződött budapesti ostrom emlékére, a pusztítás és a helyreállítás képeiből összeállított tárlat április 11-ig látható a 2-es, a 3-as és a 4-es metróvonal több szerelvényén.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Felfüggesztették a DK parlamenti képviselőjének mentelmi jogát

Az Országgyűlés 140 igen, 43 nem szavazattal, tartózkodás nélkül felfüggesztette Gy. Németh Erzsébet mentelmi jogát.

Az DK-s politikus ellen az Országgyűlés honlapján közzétett határozati javaslat szerint egy magánszemély tett feljelentést február 22-én Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére! címmel tartott online sajtótájékoztatója miatt. A Pesti Központi Kerületi Bíróság ezt követően kérte az Országgyűléstől a mentelmi jog felfüggesztését.

A feljelentés szerint a képviselő nagy nyilvánosság előtt olyan kijelentéseket tett, amelyek értelmében a feljelentő hivatali beosztásával tudatosan visszaélt egy bűnös magatartás szándékos eltussolása érdekében. Ugyanakkor arról egyáltalán nem adott tájékoztatást, hogy a feljelentő büntetőeljárás megindítását kezdeményezte. A feljelentés alapján Gy. Németh Erzsébet a valósággal ellentétes mondatok nagy nyilvánosság előtt történő közzétételével megvalósította a Btk. szerinti rágalmazás vétségét.

Az ügyben az Országgyűlés mentelmi bizottsága három igen és két nem szavazattal a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését javasolta.

Hargitai János (KDNP), a mentelmi bizottság elnöke elmondta: a feljelentő Pölöskei Gáborné volt. Úgy értékelt: a bicskei eset feltárását a közvélemény elvárja, az események bíróság előtti tisztázása a nyilvánosság tájékoztatása érdekében is indokolt, ha a mentelmi jogot fenntartanák, akkor ennek az igénynek tennének keresztbe.

Gy. Német Erzsébet azt mondta, a képviselők feladata a hatalom ellenőrzése, a mentelmi jog felfüggesztése ennek korlátozása. "Nem fognak elhallgattatni, el fogom mondani, hogy ki mindenki felelős a bicskei szégyenletes ügyekért, Novák Katalinon, Varga Juditon, Balog Zoltánon át egészen Pölöskei Gáborné Áder Annamáriáig" – hangoztatta.

Címlapról ajánljuk
Szabados Gábor Dejan Stankovic távozásáról: szakmailag visszalépés, de „ több millió oka lehetett a döntésének

Szabados Gábor Dejan Stankovic távozásáról: szakmailag visszalépés, de „ több millió" oka lehetett a döntésének

A sportközgazdász szerint meglehetősen furcsa, hogy nem vitt végig egy teljes szezont a Ferencvárossal a szerb vezetőedző. Arról is beszélt az InfoRádióban, hogy valószínűleg keménykezű, energikus szakembert keres a klub, és megítélése szerint elsősorban szláv, kelet-európai származású trénerek jöhetnek szóba.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Nyomulnak az oroszok Harkivnél, felfedte Putyin a hadjárat fő célját - Híreink az ukrán frontról pénteken

Nyomulnak az oroszok Harkivnél, felfedte Putyin a hadjárat fő célját - Híreink az ukrán frontról pénteken

Továbbra is nagy nyomás alatt Harkiv megye: az orosz katonák már Vovcsanszk központjában vannak. Közben jönnek a felvételek a Belbek légibázis elleni ukrán támadásról: a kár nagyon súlyos. Ma reggel ukrán támadás érte Novorosszijszk és Tuapsze térségét. Vlagyimir Putyin ma Kínában van, ahol egyebek mellett a harkivi offenzíva céljairól is beszélt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×