eur:
395.03
usd:
368.66
bux:
72094.79
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j2) beszél, mellette Vitályos Eszter kormányszóvivő (b2), Varga Mihály pénzügyminiszter (b) és Nagy István agrárminiszter (j) a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2024. április 11-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

255 millió forintot szán a kormány a Mária Útra a következő három évben

A kormány célja, hogy a Mária Út bekerüljön Európa kulturális útvonalai közé.

A kormány egyetért azzal, hogy az úgynevezett Mária Út bekerüljön az Európa Tanács Kulturális Útvonalai közé, illetve azzal, hogy Budapesten legyen zarándokiroda - írja a 24.hu. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azonnali feladatként kapta, hogy tegyen diplomáciai lépéseket a minősítés nemzetközi támogatásának megszerzéséhez.

A csütörtöki kormányinfón mondta el Varga Mihály, hogy a korábbi tervekkel ellentétben 2024-ben csak novemberben lesz költségvetési javaslat. Mint az a Magyar Közlönyben megjelent, a pénzügyminiszternek Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes bevonásával gondoskodnia kell arról, hogy legyen pénz a Mária Út támogatására is.

Varga Mihálynak úgy kell kalkulálnia a büdzsével, hogy 2025-ben, 2026-ban és 2027-ben is jusson a Vallásturisztikai támogatások finanszírozását szolgáló előirányzat javára 75 045 000 forint, azaz a következő három év folyamán összesen 225 135 000 forintot kell erre elkülönítenie.

Azt követően, hogy Nagy Márton átvette a gazdasági kabinet vezetését, Varga Mihály pénzügyminiszter vétójogot kapott. A tárcavezető akkor azt nyilatkozta, mindig élni fog jogával, ha azt látja, az államadósság vagy a költségvetési hiány veszélyben van.

Címlapról ajánljuk

Meddig lehetnek még kint az utcákon a választási plakátok? – a szakértő válaszol

A kampány ideje alatt nemcsak plakátokat, hanem rengeteg tapétát, matricát is kitettek az aktivisták, amelyeknek az eltávolítása nem egyszerű feladat, de ha nem történik meg, bírság is járhat érte – mondta az InfoRádióban a Jegyzők Országos Szövetségének elnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Hammerrel bombázták le Oroszországot, elesett Razdolivka - Híreink az ukrajnai háborúról pénteken

Hammerrel bombázták le Oroszországot, elesett Razdolivka - Híreink az ukrajnai háborúról pénteken

Hammer típusú okosbombával támadták az ukrán légierő tagjai az oroszországi Belgorod megyét. Egy orosz katonai toborzóvideóban Herszon és Zaporizzsja elfoglalását ígérték. Orbán Viktor magyar miniszterelnök Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel találkozott. Csasziv Jar heves ostrom alatt áll, termobárikus fegyverekkel lövik a várost. Délutánra az orosz hadsereg elfoglalta a donyecki Razdolivkát. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×