eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: BRFK/Facebook

Egy percen belül kétszer mentette meg egy nő életét a főtiszt – videó

Előbb három járműoszlop, majd egy robogó villamos elől rántotta el az elkeseredett fiatalasszonyt.

Kovács Attila r. alezredes, a BRFK Tevékenység-irányítási Központjának osztályvezetője szolgálatkezdésre tartott a munkahelye irányába gyalogosan a Róbert Károly körúton, amikor felfigyelet egy nőre a forgalmi sávok között – olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányság közösségi oldalán.

„Az első pillanattól éreztem, mozgásán láttam, hogy nem egy lámpaperiódust elvétő, véletlenül a kocsik közé keveredő gyalogosról van szó, hanem valamiféle baljós szándékosságról – úgy viselkedett, mint aki tudatosan el akarja gázoltatni magát” – fogalmazott a főtiszt.

Mivel látta, hogy a zöld jelzésre épp induló járműforgalmat észlelve sem megy le az útpályáról a nő, hozzásietett, átkarolta és amennyire gyorsan tudta, levezette az útról. „Az út közepén húzódó járdaszigethez voltunk közelebb, oda irányítottam, kézenfekvőbb, biztonságosabb volt, mint a többsávos úton keresztül megközelíteni a járdát” – tette hozzá az alezredes.

Így sem voltak túl azonban még minden nehézségen…

…egyszercsak a nő a közeledő villamos elé akart lépni, ekkor a ruházatát megragadva tudta a BRFK munkatársa a lendületét lelassítani, így nem a jármű elé, hanem a szerelvény első ajtajának csapódott, majd a földre esett.

„Nyilvánvaló volt, hogy nem hagyhatom egyedül: tekintette üveges volt, ő maga teljesen zaklatott állapotban ücsörgött a földön, és azt ismételgette, hogy el akarja dobni az életét. Mentőt hívtam, kollégáimat is értesítettem a történtekről, az elkeseredett nőt kórházba szállították megfigyelésre” – nyilatkozta Kovács Attila.

Ha segítségre van szüksége
Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

(Címlapképünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×