eur:
394.5
usd:
354.75
bux:
72761.86
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Így kell drónnal harcsát fogni – videóval

A Mysticat Team horgászai Magyarországon és tudtukkal Európában is először fogtak drónos behúzással harcsát.

A drónt a végszerelék behúzására használták. „Arra, hogy a végszereléket csónak nélkül akár több száz méterre be tudjuk juttatni a kishal sérülése nélkül. Bevisszük, leengedjük” – részletezte saját Facebook-oldalán a történelmi fogást a Mysticat Team.

A megosztott videóban meséltek is a nem mindennapi, a hozzászólásokat látva eléggé megosztó módszerről. „Szeretnénk nektek megmutatni Magyarország első, drón segítségével fogott harcsáját. Idén ez a második harcsánk, egy kisebb megelőzte, de irtó jó kezdés. Hatalmas nagy! Figyeljétek ezt a halat: 2 méter 17 centi, 60 kiló fölött van, az biztos. És az első drónos hal” – kürtölte világgá a csapat két horgásza.

Mint később kiderült, a hal pontos tömege 67 kilogramm volt − írja a pecaverzum.hu.

A Mysticat Team kiemelte, szívügyüknek tartják, hogy új módszereket, lehetőségeket ők publikáljanak először Magyarországon.

„Drónos behúzással történő harcsafogás még nem történt tudtunkkal nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában sem. Azért pedig, hogy behúzás után a szerencse mellénk állt, és egy 2 méter feletti harcsát adott, csak hálásak lehetünk. Torzuljanak a botok!” – zárták soraikat a reformer horgászok.

A címlapkép illusztráció

Címlapról ajánljuk
Péntek éjjel tetőzhet a Duna Budapesten a legmagasabb fokú készültség mellett

Péntek éjjel tetőzhet a Duna Budapesten a legmagasabb fokú készültség mellett

Éjjel-nappal dolgoznak a Szigetközben, a Dunakanyarban csütörtökön, Budapesten pénteken lehet a legmagasabb a vízállás, de mint Siklós Gabriella vízügyi szóvivő az InfoRádióban kedden figyelmeztetett, a lassan vonuló árhullám még apadáskor is okozhat gondokat a gátakon.

Bendarzsevszkij Anton: vörös vonalat lép át a Nyugat a nagy hatótávolságú rakéták oroszországi bevetésével

A nyugati szövetségesek és Ukrajna az amerikai ATACMS és a brit Storm Shadow rakéták használatával újabb vörös vonalat léphetnek át, ami valószínűleg megvalósul, csak az időzítés kérdéses – mondta az InfoRádióban az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója. A biztonságpolitikai szakértő arról is beszélt, van-e realitása annak, hogy az oroszok válaszcsapásként nukleáris fegyverekhez nyúlnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×