eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Vissza az egész: maradhatnak a Kétfarkú Kutya Párt vezetői

A párt tagsága hétfő este arra is rábólintott, hogy Kovács Gergely induljon a polgármesterjelölti előválasztáson.

A Kétfarkú Kutya Párt rendkívüli taggyűlést szervezett hétfőre, miután vasárnap a tagság többsége nem támogatta, hogy a XII. kerületben aktívan politizáló társelnök, Kovács Gergely induljon a polgármesterjelölti előválasztáson. Emiatt ő és a másik társelnök, Döme Zsuzsanna posztjáról való lemondásáról írt egy vasárnapi, zárt csoportban született bejegyzés szerin, amit viszont a hétfői szavazáson nem fogadtak el. Egy nyilvános posztban pedig Kovács közölte, hogy így inkább el sem indulnak a júniusi önkormányzati választáson a Hegyvidéken.

A párt késő esti rövid közleménye szerint hétfő este a tagság megerősítette társelnöki pozíciójában Kovács Gergelyt és Döme Zsuzsanna Suzit 54 igen, 1 nem szavazattal és 1 tartózkodással. A társelnökök nem szavaztak.

Szintén támogatta a tagság Kovács Gergő indulását a XII. kerületi polgármesterjelölti előválasztáson 53 igen, 4 nem szavazattal és 0 tartózkodással.

Az előválasztáson való részvétel korábban 18-18-as szavazatarányban megosztotta a pártot, többek álláspontja szerint ugyanis annyiszor derült már ki a hagyományos ellenzékről, hogy megbízhatatlan, hogy hiába hangzik hitelesen a felvetés, végül biztosan történt volna valami, ami miatt rosszul jönnek ki az előválasztásból - magyarázta az okot a párt hétfői Facebook-bejegyzése. Szintén indokként szerepelt ebben, hogy a párt politikájának eddigi alappillérének (az előválasztás kerülése) egy mindössze másfél órás vitán nem lehetett alaposan megvitatni ezt a kérdést.

Az előválasztáson való részvételhez a Magyar Kétfarkú Kutya Párt komoly feltételt szabott az ellenzéki pártoknak:

sem közös lista, sem bizottsági helyek, sem más nem jött szóba.

Győzelem esetén az egyéni körzetek kétharmadában (8 helyen) és a polgármesteri helyért kizárólag az MKKP indított volna jelöltet, a többi párt gyakorlatilag levonult volna a pástról. Ez a testület MKKP-s többségét is adhatta volna. Nem lett volna ott a logójuk a kutyapártos jelöltek neve mellett és fordítva, nem kellett volna együtt kampányolni. A körzetek egyharmadában (4 helyen) a Demokratikus Koalíció és a Momentum döntött volna a jelöltekről, de erről egyeztetniük sem kellett volna.

A párt korábbi közlése szerint a XII. kerületben ezzel úgy tudnák ideális esetben legyőzni a Fideszt, hogy "sem az összefogás, sem a közös lista, sem hasonló ármányok nem valósulnak meg, nem kell bizottsági helyekről alkudozni - és végül lehúzni magunkat a WC-n. Egyszerűen egy előválasztáson való indulást követően elindulunk saját néven, saját értékekkel a választáson is - hátunk mögött egy, a hagyományos ellenzék felett aratott győzelemmel" - írták.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×