eur:
394.84
usd:
367.49
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pixabay

Veszélyes smoothie-t hívott vissza a Sió

Penészgombák által termelt mikotoxin (patulin) jelenléte miatt a SIÓ-ECKES Kft. visszahívta és a forgalomból is kivonta a Sió Smoothie erdei piros bogyós vegyes gyümölcskészítményt.

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy a Molkerei Gropper GmbH & Co. KG által gyártott 0,25 literes kiszerelésű, 2024. május 15-ei, június 6-ai és a július 27-ei minőségmegőrzési idővel rendelkező terméket ne fogyasszák el.

A Nébih a honlapján kiemelte: a patulin mikotoxin sejtkárosító, mérgező anyag,

elsősorban az almafélék romlását elősegítő Aspergillus és Penicillium gombafajok termelik. Főként alma és almatermékek fogyasztásával kerül az emberi szervezetbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ukrajna egyre közelebb kerül a NATO-hoz, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. Az ukrajnai háború kezdete óta legalább két esetben is tevékenykedtek orosz tengeralattjárók Írország partjainál – írta meg a Bloomberg hírszerzési források alapján. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×