eur:
395.03
usd:
367.99
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: magyarepitok.hu

Érdekes ok miatt nem lesz újabb zenélő útszakasz Magyarországon

Nem találtak Nógrád vármegyében olyan útszakaszt, ahol nem zavarta volna a lakókat az állandó hanghatás.

Kelet-Nógrád adott volna otthont az ország legújabb zenélő útjának, amely az Ismerős Arcok Nélküled című slágerét játszotta volna, de a kezdeményezést el kellett vetni ebben a formájában – írja a nool.hu.

Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője a lap megkeresésére megerősítette, hogy valóban nem megyei részen valósul meg a kezdeményezés. "Bármilyen szakaszt vizsgáltak meg a szakemberek, nem tudták kizárni, hogy ne legyen olyan háztartás, ahol ez ne lenne zavaró. A zenélő út ugyanis éjjel-nappal hangeffektust bocsát ki, amely igen zavaró tud lenni" – fejtette ki a politikus.

Hozzátette: bármennyire is szerették volna ezt a kezdeményezést megvalósítani, nem akarták ezt ilyen formában felvállalni, hiszen a lakosok nyugalma a legfontosabb és a zenélő út zavarta volna a mindennapjaikat.

Becsó Zsolt arra is kitért, hogy ugyanakkor továbbra is napirenden van a beruházás, de várhatóan Heves vármegyében, a 21-es számú főúton valósul majd meg.

Az országban jelenleg két zenélő út van. A 27-es főút az Érik a szőlő című népdalt játssza, ezt itt lehet meghallgatni, a Kaposvárra vezető 67-es úton a Republic 67-es út című örökzöldjének dallamai szólnak, ezt pedig ezen a linken hallgatod meg.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Orbán Viktor Ukrajnában járt, eközben az orosz külügyminiszterrel tárgyalt Szijjártó Péter

Orbán Viktor Ukrajnában járt, eközben az orosz külügyminiszterrel tárgyalt Szijjártó Péter

Az európai állam- és kormányfők közül egyre kevesebben vannak, akik még nem látogattak el az orosz invázió sújtotta Ukrajnába - most már nem gazdagítja ezt a tábort Orbán Viktor sem, a magyar miniszterelnök ugyanis ma Kijevbe utazott. Ám eközben Szijjártó Péter külügyminiszter, aki gyakran jár Oroszországba, telefonbeszélgetést folytatott Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel - tudósított a Telex.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×