eur:
394.92
usd:
368.26
bux:
72094.79
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Nyitókép: Pixabay

Sorban hajtottak el az autósok a balesetezett kocsi mellett - videó

A MKIF Zrt. által közzétett felvétel tanulságos abból a szempontból, hogy mennyien nem veszik komolyan a segítségnyújtás elmulasztását.

Január elején akart a balesetet szenvedett autós lehajtani az M85-ös gyorsforgalmi útról, de túlkormányozta a járművet és árokba hajtott - számol be az esetről Facebook-posztjában a MKIF Zrt. Hozzáteszik, szerencsére az autó a kerekeire érkezett, borulás nélkül.

Mint írják, ez még önmagában egy bagatell eset, ám az már annál kevésbé, hogy mennyien hajtanak el lassítás nélkül a baleset mellett, ami segítségnyújtás elmulasztása. Az útfenntartó vállalat hangsúlyozza: a törvény szerint, aki nem nyújt tőle elvárható segítséget sérült vagy olyan személynek, akinek az élete vagy testi épsége közvetlen veszélyben van, vétség miatt 2 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Kiemelik, mindig győződjünk meg róla, szükség van-e segítségre, ajánljuk fel azt, illetve értesítsük a mentőket, a rendőrséget. A saját testi épségünket vagy életünket ne kockáztassuk, mert sokszor nagyobb baj lehet belőle, mint a már megtörtént eset. Ha megállunk segíteni, akkor amennyire lehet húzódjunk le, az autóból láthatósági mellényben szálljunk ki és a lehető legbiztonságosabb úton-módon közelítsük meg a segítségre szorulókat!

Címlapról ajánljuk
Szabados Gábor az Arénában: túl magasra tette magának a lécet a futballválogatott

Szabados Gábor az Arénában: túl magasra tette magának a lécet a futballválogatott

A csoportkör után kiesett az Európa-bajnokságról a magyar labdarúgó-válogatott, ennek ellenére meg tudta erősíteni az elmúlt években kivívott pozícióját – mondta Szabados Gábor. A sportközgazdász az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a túl magas elvárásokról, a topklubokban szereplő játékosok hiányáról, Marco Rossi jövőjéről és Szoboszlai Dominik értékéről is.

Meddig lehetnek még kint az utcákon a választási plakátok? – a szakértő válaszol

A kampány ideje alatt nemcsak plakátokat, hanem rengeteg tapétát, matricát is kitettek az aktivisták, amelyeknek az eltávolítása nem egyszerű feladat, de ha nem történik meg, bírság is járhat érte – mondta az InfoRádióban a Jegyzők Országos Szövetségének elnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×