eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a párt választási eredményváró rendezvényén a budapesti Városháza parkban 2018. április 8-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Mónus Márton

Felfüggesztett börtönre ítélték másodfokon Fekete-Győr Andrást

A nem jogerős ítélet szerint a momentumos képviselő politikustársával, Szarvas Koppány Bendegúzzal együtt még egy 2018-as tüntetésen füstgránátot dobott a Parlamentnél a rendőrökre.

Az ügyészség a 2018. decemberi, a túlóratörvény elleni demonstráción eldobott füstgránát és az azt követő lökdösődés miatt emelt vádat Szarvas Koppány Bendegúz és Fekete-Győr András ellen, most másodfokon született döntés az ügyben – írja az Index.

A vádirat szerint Szarvas Koppány Bendegúz a rendezvény alatt meggyújtott egy pirotechnikai eszközt, amelyet a Parlament épületének biztosítását végző rendőrök felé dobott, majd másnap Fekete-Győr András társaságában újfent megjelent egy Kossuth téri demonstráción, amikor mindketten meggyújtottak pirotechnikai eszközöket, majd miután azok már csak füstöt bocsátottak ki magukból, ő többet, míg a Momentum akkori elnöke, jelenlegi országgyűlési képviselő egyet a rendőrök felé dobott.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság az elsőfokú ítéletben Szarvas Koppány Bendegúzt két év börtönre ítélte, amelynek végrehajtását három évre felfüggesztették, míg vádlott-társát felmentette a vádak alól, de az ügyészség fellebbezett, és azt kérte, hogy Szarvas Koppány Bendegúzt és Fekete-Győr Andrást is mondja ki bűnösnek a Fővárosi Törvényszék csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt, és ítélje őket felfüggesztett szabadságvesztésre.

A most kihirdetett ítéletben a bíróság megváltoztatta az elsőfokú bíróság határozatát, és

bűnösnek mondta ki mindkét vádlottat hivatalos személy elleni erőszak bűntettében.

Fekete-Győr Andrást egy év börtönbüntetésre ítélte, két év próbaidőre felfüggesztetve, míg Szarvas Koppány Bendegúz esetében csak a jogi minősítést változtatta meg a törvényszék, de maradt a felfüggesztett szabadságvesztés.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség három nap gondolkodási időt kért a döntés meghozatalához. Szarvas Koppány Bendegúz szintén gondolkodási időt kért, míg Fekete-Győr András védőjével együtt fellebbezett a döntés ellen, így az ítélőtáblán folytatódik az ügy.

Frissítés: "Pedofilok segítőjét szabadon engedik, miközben családapákat börtönbe küldene a rezsim - fellebbezünk!" - írta Facebook-oldalán Fekete-Győr András.

Azt írta, 2023 májusában a bíróság első fokon már kimondta, hogy nem követtem el semmiféle bűncselekményt, amikor kiálltunk a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a parlament elé. Ezt ma a másodfokú bíróság sem vitatta: kimondták, hogy nem történt hivatalos személy elleni erőszak. Ennek ellenére ma az elsőfokú ítélettel szemben elmarasztaló ítélet született az ügyben - sorolta.

"A rogáni propaganda mindenkit besározó módszerével azt a cinikus vádat találták ki, hogy én magam hiába nem követtem el hivatalos személy elleni erőszakot, a viselkedésem szerintük másokat bátoríthatott arra, hogy erőszakoskodjanak. Azt hiszem, kevesek számára kérdés, mennyire kifacsart és erőltetett ez az érvelés" - értékelte a helyzetet a momentumos képviselő.

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×