eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: Pexels.com

Megértő ítélet a csecsemőjét buszmegállóban hagyó anya ügyében

Nem akarta az újszülött gyereke halálát, de rossz döntést hozott – ezt mondta a bíró arról a 39 éves nőről, aki egy fonyódi buszmegállóban takaróba csavarva hagyta a titokban megszült kislányát 2021 októberében.

A sonline.hu számolt be arról a tárgyalásról amelynek a végén az anya elsírta magát, hiszen nem kell börtönbe mennie.

Az esetről az Infostarton is beszámoltunk. Két és fél éve történt, hogy miután egy balatoni nyaralóban megszülte gyermekét egy anya, a csecsemőt gondosan ellátta, majd autózni kezdett a gyerekkel. Minderre azért került sor, mert egy idősebb, Ausztriában dolgozó férfitől lett várandós, aki viszont nem vett tudomást róluk - derült ki a keddi tárgyaláson.

A kicsit végül is egy fonyódi buszmegállóban hagyta, majd elautózott Ausztriába. Éppen ezért az ügyészség szerint "megfelelő fizikai és pszichikai állapotban volt", és ezek alapján letöltendő büntetést indítványozott. Szerintük októberben elhagyni egy újszülöttet emberölés kísérletnek számít.

A védelem szerint az anya "nem akarta a csecsemő halálát, hiszen ellátta, és védett helyre tette a Fonyódi Járási Ügyészség előtti buszmegállóba, ahol volt remény arra, hogy megtalálják".

Végül a bíróság az anyát kiskorú veszélyeztetéséért

egy év börtönbüntetésre ítélte három évre felfüggesztve.

A bíró azt a szakértői véleményt fogadta el, hogy az anya szülés utáni pszichózisban szenvedett. A tanúként kihallgatott mentősök is megerősítették, hogy a magára hagyott gyermek jó ellátást kapott a szülés után.

A dráma folytatódik

Az anya és a nagymama azóta együtt nevelik a kislányt, akinél közben daganatos megbetegedést diagnosztizáltak, emiatt a kisgyermek kemoterápián esett át. Közben az anya hivatalos szülői felügyeleti jogát a Marcali Járásbíróság megszüntette. Az anya egyébként a nagyobbik gyermekét, egy fiút is gondosan neveli.

A kislány édesapja továbbra sem törődik a gyermekével, a tárgyaláson elhangzott, hogy tőle az anya nem várhatott segítséget. Az ítélet nem jogerős.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×