eur:
394.64
usd:
365.41
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Yellow taxi cabs waiting for a passenger in Budapest
Nyitókép: Ocskaymark/Getty Images

Új trükkel kopasztják meg utasaikat a budapesti taxishiénák

Egy ír turista TikTok-videóban figyelmeztette a felhasználókat, hogy Budapesten csak telefonon rendeljenek autót, máskülönben nagyon csúnyán lehúzzák az utasokat.

Új módszerrel próbálkoznak a taxis hiénák Budapesten: a bankkártyás fizetéseknél gyakran egy nullával többet ütnek be a terminálba – írja a Blikk. Nemrégiben egy belvárosi taxis például 110 euróval – több mint 40 ezer forintnak megfelelő összeggel – károsított meg egy ír turistát, aki aztán egy TikTok-videóban panaszolta el a történetét.

A nő kártyával fizetett, azonban csak később vette észre, hogy a városnézésre szánt költőpénze mind elfogyott. Az ír turista szerint a taxival megtett útért legrosszabb esetben is 10 vagy 20 eurót – 4-8 ezer forintot – kellett volna fizetniük, végül az összeg sokszorosát fizették ki.

"Budapesten nehogy beszálljatok taxiba az utcán, csakis telefonnal rendeljetek autót!" – hívta fel rá a figyelmet a videóban.

A videó alatt többen is jelezték, hogy hasonlóan jártak Budapesten. Volt, aki arról számolt be, hogy egy két perces fuvarért 111 euróval akarta lehúzni egy belvárosi taxis. Mivel a turisták nem akarták kifizetni ezt az összeget, így a sofőr megpróbálta őket bezárni az autóba.

Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke a Blikknek elmondta, hogy a csalóknak új módszerük van. „A bankkártyás fizetésnél egy nullával többet ütnek be a terminálon, így lesz a 4 ezer forintból 40 ezer.”

Az esettel kapcsolatban a Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy az utóbbi időszakban több hasonló bejelentést is kaptak, amelyek alapján szabálysértési vagy büntetőeljárásokat folytatnak.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×