eur:
394.84
usd:
367.42
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Egy aranysakál (Canis aureus) élelmet keres a SEFAG Zrt. Lábodi Vadászerdészetének területén 2013. október 11-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Komoly figyelmeztetés - veszedelmes betegséget terjesztő aranysakálok Magyarországon

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal vizsgálatai az év eleje óta kutyánál és aranysakálnál is igazolták a veszettség fertőzöttséget. Az ukrán határ közelében kimutatott újabb fertőzések miatt a Magyar Állatorvosi Kamara és a NÉBIH felhívja az állattartók figyelmét a veszettség elleni védőoltás és a megelőzést biztosító előírások betartásának fontosságára.

A NÉBIH laboratóriuma 2024. január 1-jén Tiszabecsen elhullott kutyánál, majd január 3-án Jánkmajtis községnél diagnosztikai célból kilőtt aranysakálnál állapította meg a veszettség fertőzöttséget.

Mindkét település Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében található, az ukrán határ közelében.

Az esetek olyan területeken jelentkeztek, ahol korábban számos járványügyi intézkedést - többek között fokozott felügyeletet, ebzárlatot, a rókák gyérítését - rendelt el a hatóság, miután már tavaly ősszel is előfordultak veszettség esetek a térségben.

A NÉBIH mindaddig fenntartja ezeket a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei intézkedéseket, amíg a járványügyi helyzet azt szükségessé teszi - áll a Magyar Állatorvosi Kamara közleményében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×