eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Vagonok a nagymarosi vasútállomáson, ahol kisiklott egy tehervonat négy kocsija 2023. december 30-án. A műszaki mentés ideje alatt szünetel a forgalom Nagymaros és Verőce között, emiatt pótlóbuszok szállítják az utasokat Vác és Szob között.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Látható, hogy meddig tart a nagymarosi vágányzár, elképesztő fotókat tett közzé a MÁV a vonatbalesetről

December 31-én éjfélre ígéri a MÁV a vasúti pálya helyreállítását a Szob-Budapest vasútvonalon. Egy tehervonat siklott ki még 30-án délelőtt.

Szombat este megérkezett a nagyteljesítményű daru, amellyel az előkészítő műveletek után, várhatóan éjszaka megkezdődhet a kocsik visszaemelése - írja a Mávinform.

A jelenlegi információk szerint

várhatóan december 31-én éjfélig szünetelni fog a vonatközlekedés Nagymaros és Verőce között.

Addig továbbra is érvényben maradnak a korlátozások és közlekedési változások.

Ahogy arról az Infostarton az első között beszámoltunk egy Nagymaros állomásra érkező tehervonat 9 kocsija kisiklott, ebből 4 kocsi pedig felborult, illetve keresztbe fordult a vágányokon. A műszaki mentés ideje alatt – bizonytalan ideig, várhatóan több napig - szünetel a forgalom Nagymaros és Verőce között, emiatt pótlóbuszok szállítják az utasokat Vác és Szob között.

Egyes szobi Z70-es vonatok, illetve késő esti, éjszakai szobi S70-es vonatok nem közlekednek vagy csak a Nyugati pályaudvar és Vác között járnak. Helyettük buszok közlekednek.

Pótlóbuszok megállási helyei:

  • Vác autóbusz-állomás (Galcsek György utca)
  • Verőce Fűrésztelep (Volánbusz megállóhely)
  • Kismaros (Volánbusz megállóhely)
  • Nagymaros–Visegrád (Visegrádi komp felé balra mutató jelző táblánál)
  • Nagymaros vasútállomás (balra - Visegrádi utca, jobbra - gyalogos aluljáró)
  • Zebegény vasúti megállóhely – ideiglenes autóbusz-megállóhely (megállás a jobbra kanyarodó sávban a vasúti aluljáró előtt)
  • Szob alsó esetében - Szob SZTK Volánbusz megállóhely
  • Szob vasútállomás (Volánbusz megállóhely)

Vác-Verőce-Nagymaros -Szob között a Volánbusz elfogadja a vasúti menetjegyeket és bérleteket a menetrend szerinti járatain.

Nemzetközi járatok

A Metropolitan EuroCity vonatok eredeti szerelvényei Szobról fordulnak vissza Pozsony felé. Szob és Vác között mindkét irányban pótlóbuszok szállítják az utasaikat. A Nyugati pályaudvar és Vác között motorvonat közlekedik a Metropolitan vonatok szerelvényei helyett, viszont Vácról a pótlóbuszok beérkezése után induló, alkalmas vonattal lehet eljutni a Nyugati pályaudvarra.

A Metropol EuroNight (EN 476, EN 477), a Báthory (EC 130, EC 131) és a Hungária EuroCityk (EC 172, EC 173) kerülő útvonalon, Hegyeshalom, Rajka felé közlekednek.

További részletek a Mávinform posztjában.

Korábban azt közölte a MÁV, hogy műszaki mentés és a helyreállítás várhatóan több napig tarthat.

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×