eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A ködbe burkolózott János-hegy az Erzsébet-kilátóról fotózva 2015. december 27-én.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Már látják, mikor jön az újabb hidegfront

Szilveszterkor, de azért enyhe marad az idő.

Időjárási helyzet Európában:

Az európai időjárási helyzetben továbbra sincs érdemi változás, a frontok a kontinens északi részein teszik változékonnyá az időjárást. A legtöbb csapadékot Németország északi területeiről jelentették, ott helyenként eléri a 40 mm-t a csapadék mennyisége.

Ezzel szemben szárazföldünk déli felén nyugodt, nagyrészt csapadékmentes, napos időjárás uralkodik anticiklonális hatásoknak köszönhetően. Napközben csak a Kelet-európai-síkság északi részén és Skandináviában marad fagypont alatt a hőmérséklet, nagyrészt inkább a tavasziasan enyhe idő jellemző. A Kárpát-medencében is marad a nyugodt, eseménytelen időjárás, de vasárnap késő délutántól, estétől egy közeledő hidegfront hatására az északi tájakon már előfordulhat eső, záporeső.

Várható időjárás vasárnap éjfélig:

Vasárnap napközben főként a Dunától keletre csak lassabban oszlik fel a köd és a rétegfelhőzet, sőt az Északi-középhegység térségében egész nap megmaradhat. Másutt napos, fátyolfelhős idő ígérkezik. A szitálás, ónos szitálás mellett vasárnap késő délutántól, estétől az északi tájakon már előfordulhat eső, záporeső is. Vasárnap már több helyen fordulhatnak elő élénk széllökések, sőt az Észak-Dunántúlon erős lesz a déli szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap a legtovább borult, ködös Északi-középhegységben csupán 2 és 6, másutt 7 és 15 fok között várható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×