eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Parkolóautomata Budapest belvárosában 2022. szeptember 5-én. Ettől a naptól többet kell fizetni a parkolásért Budapesten, a belső kerületekben hatszáz forintba kerül óránként, miután életbe lépett az új, négy zónatípusból álló egységes fővárosi parkolási rendszer.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Ingyenesnek mondják, de sok helyen kell fizetni a fővárosi parkolásért karácsonykor

Pár kivétellel idén is ingyenes lesz a parkolás december 24. és január 1. közötti a fővárosban – olvasható a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) honlapján.

Ahogy arra korábban felhívtuk a figyelmet, december 23-án szombaton idén semmit sem kell ledolgozni, így az munkaszüneti napnak számít, tehát parkolási díjat sem kell fizetni ott, ahol amúgy hétköznapokon kell.

A BKK tájékoztatása szerint december 24-én üzemkezdettől az utána következő év január 1-jén üzemzárásig szintén ingyenesen parkolhatunk Budapest-szerte a pakolási övezetek területén.

Ez alól kivétel és díjköteles a parkolás (minden év) december 24. és az utána következő év január 1. közötti időszakban az alábbi útszakaszokon és területeken:

  • I. kerületben a Dísz téren, a Hunyadi János út Szabó Ilonka utca és Dísz tér közötti szakaszán és a Palota út Dísz tér és Lovas utca közötti szakaszán,
  • a Margitszigeten az északi parkolóban és a szállodák várakozóhelyein,
  • a Rákóczi téri mélygarázsban,
  • az Újpest-Városkapu P+R parkolóban,
  • a Hűvösvölgy P1 P+R parkolóban,
  • a Kőbánya-Kispest P+R parkolóban,
  • a KÖKI Terminál P+R parkolóházban,
  • az Etele P1 P+R parkolóban, az Etele P2 P+R parkolóban,
  • az Őrmező P1 P+R parkolóban,
  • az Őrmező P2 P+R parkolóban, a Pillangó utca P+R parkolóban és
  • az Örs vezér tere P+R parkolóban.
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×