eur:
397.22
usd:
356.59
bux:
0
2024. október 1. kedd Malvin
Frost and ice on pine needles. This image was taken in November 2018 (Norway).
Nyitókép: Baac3nes/Getty Images

Napos, de hideg lesz az idő és még a szél is megélénkülhet - időjárás-jelentés

Időjárási helyzet Európában:

A csapadékos időjárást okozó ciklon mostanra északkeleti irányba elhagyta a Kárpát-medencét, és középpontjával már Ukrajna felett helyezkedik el. A ciklon a legtöbb helyen havazást okozott, sokfelé jelentősebb hótakaró is kialakult, de a melegfront által érintett területen eső, helyenként átmeneti ónos eső is előfordult. Délebbre zivatarok is kialakultak. Szárazföldünk többi részén átmenetileg nyugodtabb az időjárás: míg északabbra felhős, párás, ködös, addig Délnyugat-Európában szárazabb, naposabb az idő.

A Kárpát-medence fölé eleinte száraz, majd hétfő napközben már ismét nedves levegő érkezik, de számottevő csapadék hétfő estig még nem várható.

Várható időjárás az ország területén hétfő éjfélig:

Az északkeleti megyékben zúzmarás köd, valamint réteges felhőzet is képződhet, amely hétfőn napközben csak lassan oszlik fel. Máshol a napos időt követően nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Számottevő csapadék nem lesz, legfeljebb néhol fordulhat elő hószállingózás. Az északnyugati szél az Észak-Dunántúlon ismét feltámad.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn -3 és +3 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×