eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
A group of young university students concentrating carefully on their professor during a lecture.
Nyitókép: Tom Werner/Getty Images

Módosítaná a diákhitelrendszert a kormány

A legfőbb cél a költséghatékonyabb működtetés.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium társadalmi egyeztetésre bocsátotta azon rendeletmódosítási javaslatát, melynek célja, hogy költséghatékonyabban működhessen a diákhitelrendszer – írja a Portfolio.

A javaslat szerint a kormányrendeletet azzal egészítenék ki, hogy a Diákhitel szervezet adja át a Magyar Fejlesztési Banknak (MFB) a hallgatói és képzési hitelrendszer működtetésével kapcsolatos feladatait. A rendeletbe bekerülne az is, hogy a közöttük létrejövő szerződések célja közfeladatok teljesítése.

Az indoklás szerint az MFB Csoport kapacitásainak kiaknázásával, a párhuzamosságok megszüntetésével a diákhitelezés gördülékenyebben és takarékosabban történhet. A változások nem érintenék a diákhitel-termékek jelenlegi kondícióit.

A javaslat alapján az MFB-hez kerülhet a hallgatói és képzési hitel nevében, javára és kockázatára történő szerződéskötések intézése is.

A társadalmi egyeztetés november 30-ig tart, addig várják a véleményeket, észrevételeket a kozigazgatasiegyeztetes@gfm.gov.hu e-mail címre.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×