eur:
385.9
usd:
354.99
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
Nyitókép: police.hu

A rendőrségi vizsgálat szerint rengetegen fittyet hánynak a közlekedésbiztonságra

A rendőrség az elmúlt hónapban azt vizsgálta, betartják-e a sofőrök a biztonsági övre, bukósisakra és gyermekülésre vonatkozó kötelező előírásokat.

A police.hu-n közzé tett eredmények alapján számolt be az Index az eredményekről. A portál azt írja, a számok nem túl biztatóak. Mint írják a rendőrségi oldalon, az utóbbi időszak adatai azt mutatják, hogy emelkedett azoknak a száma, akik azért haltak meg egy balesetben, mert nem kötötték be magukat.

Kiderült, hogy a rendőrök az utakon

az elmúlt hónapban több mint 10 700 olyan autóssal – 80 százalékban sofőrökkel – találkoztak, akik fittyet hányva a szabályokra nem csatolták be a biztonsági övet.

Pedig rengetegszer hangsúlyozták már, és most is írják, hogy az öv életet menthet.

Azt is ellenőrizték, hogy szabályosan használják-e az autósok a gyermekülést. Ebből az derült ki, hogy

csaknem kétszázan a gyermekük testi épségét és életét kockáztatták azzal, hogy vagy szabálytalanul, vagy egyáltalán nem használták a gyermekülést.

A rendőrség beszámolója szerint a leggyakoribb kifogások között szerepelt az, hogy a biztonsági öv kényelmetlen, vagy az „épp csak leugrottam a boltba/óvodába/iskolába” kezdetű mondatok. A bukósisakot sem mindenki használja: az ellenőrzött motorosok közül mintegy ötven ember mulasztotta el felvenni.

Címlapról ajánljuk

"Nagy erejű ütközés történt" - folyik a keresés a verőcei hajótragédia után

Már inkább az áldozatok kereséséről szól a kiterjedt kutatás a Dunán - mondta a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője az M1 televízióban hétfő reggel. Egy ember kimenekült, két holttest megvan, a többiek nincsenek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Mutatjuk, hol indultak el idén az ország legnagyobb beruházásai

Mutatjuk, hol indultak el idén az ország legnagyobb beruházásai

Bár a magasépítési szektor még mindig küzd a kihívásokkal, a mélyépítés láthatóan kezd magára találni. Az EBI legfrissebb Építésaktivitási Jelentése alapján megnéztük, hogy indult az idei év a hazai építőiparban. A jelentésből kiderül, hol vannak és melyek az ország legnagyobb idén elindult beruházásai, hogyan teljesített Budapest, és mik azok a régiók, ahol továbbra is alacsony az építkezések volumene.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×