eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: Pixabay

Magyarázza a vaklármát a budakeszi polgármester és biztonsági intézkedéseket ígér

A korábbi riadalomról kiderült, hogy csak tévedésről van szó, viszont továbbra is kiemelt fontosságú a gyermekek biztonsága.

Ahogy arról korábban az Infostart is beszámolt, vaklármának bizonyult az az értesülés, miszerint idegen férfiak magukkal vinni két budakeszi óvoda környékéről. Győri Ottilia, a város polgármestere biztonsági okokból lefújta a péntekre tervezett Márton-napi lampionos esti, utcai felvonulást és rendezvényt.

Az akkori tájékoztatás úgy szólt, hogy a budakeszi rendőrök november 8-án, egy édesanya november bejelentése alapján kezdtek adatgyűjtésbe és tanúkutatásba. Akkor még úgy tudták, a gyermeket egy ismeretlen férfi két nappal korábban el akarta vinni az óvoda udvaráról.

A közösségi médiában futótűzként, gyermekrablásról szóló híresztelések kezdtek terjedni,

amit több médiatartalom-szolgáltató is tényként közölt.

Azóta kiderült, hogy egy férfi valóban érkezett 2023. november 6-án délután egy kisfiúért az óvodába, ám rossz csoportban kereste. Az abba járó, azonos keresztnevű gyermek nem volt jelen, ezért a férfi elment - egészen addig a csoportig,

ahol az általa keresett kisfiút megtalálta,

majd a szülők előzetes hozzájárulásával mozgásfejlesztésre vitte.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság ennek kapcsán mindenkit figyelmeztetett a közösségi médiafelületek felelősségteljes használatára, a megalapozatlan, félrevezető információk okozta pánikra.

Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere azóta új bejegyzést tett közzé, melyben elnézést kér, ha úgy tűnt, a két óvodavezetőnővel együtt túlzottan aggódunk a budakeszi gyermekekért. Kiemelte: a posztot megalapozó információt a rendőrségtől kapták, ezért tartották indokoltnak a lakosság tájékoztatását.

Bejegyzésében kiemelte, hogy a gyermekek biztonsága az első, ezért a vaklármának bizonyult eset ellenére kamerákat szerelnek fel a budakeszi bölcsődék, óvodák, iskolák bejáratánál. Hétfőn a közbiztonsági fórumon is napirendre kerül a téma.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×