eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
JAS-39 Gripen típusú vadászrepülőgép a kecskeméti nemzetközi repülőnap és haditechnikai bemutató első napján az MH 59. Szentgyörgyi Dezső repülőbázison 2021. augusztus 28-án. A kétnapos, augusztus 28. és 29-i rendezvény programjai között számos légi és szárazföldi bemutató szerepel. A magyar légierő mellett mintegy tucat nemzet tart légi bemutatót.
Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Felszállnak a Gripenek, azonnal kiadták a figyelmeztetést

Kiképzési repüléseket hajtanak végre a Gripenek az Adaptive Hussars 23 többnemzeti országos hadgyakorlat keretében, emiatt Zalában és három északkeleti vármegyében is nagyobb zaj- és hanghatás várható.

A honvedelem.hu közlése szerint hadgyakorlat keretén belül november 13-17-én a Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár kijelölt állománya JAS-39 Gripen típusú vadászgépekkel kiképzési repüléseket hajt végre Sármellék, Zalaapáti, Zalavár, Alsópáhok, Zalaszabar, Zalakomár, Hévíz, Zalakaros, Pacsa, Zalacsány, Kehidakustány és környékén, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegye térségében.

Ezekben a régiókban a megszokottól eltérő, nagyobb zaj- és hanghatás várható - jegyezték meg.

Közölték azt is, a Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

Címlapról ajánljuk
Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen
Patrióták

Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen

Patrióta kiáltványt fogadott el az európai jövőért Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap délelőtt Bécsben Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével közösen vasárnap délelőtt - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×