eur:
394.82
usd:
367.72
bux:
72288.23
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője (b) és Donáth Anna Júlia, a párt alelnöke, mandátumot szerző képviselők a Momentum Mozgalom eredményváró rendezvényén a Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Donáth Anna és Cseh Katalin megosztozna az európai mandátumon

Ha a jövőre esedékes európai parlamenti választásokon a Momentum csak egy helyet szerez, akkor is ketten töltenék be.

A Momentumban felvetődött, hogy ha a jövő évi európai parlamenti választáson csak egy mandátumot sikerül szereznie a pártnak, abban az esetben a jelenlegi két EP-képviselőjük, Donáth Anna és Cseh Katalin megosztaná egymás között a parlamenti munkát - írja az atv.hu.

Azt tervezik, a ciklus egyik felében egyikük, a másikban másikuk lenne a Momentum EP-képviselője. Donáth Anna a portál megkeresésére azt válaszolta: Cseh Katalinnal mindketten folytatni készülnek a munkájukat.

"2026-ban országgyűlési választásokat tartanak Magyarországon. Ha úgy tudom a leginkább segíteni az ellenzéket és a kormányváltás ügyét, hogy hazatérek, akkor ezt fogom tenni"

- közölte a képviselő. Hozzátette, erről azonban 2026-hoz közeledve lehet döntést hozni. Mint mondta, ez a kérdés jelenleg nincs napirenden a párton belül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Kicsit kezd magára találni Amerika

Kicsit kezd magára találni Amerika

A vasárnapi francia választást követően nagy emelkedést figyelhettünk meg a piacnyitásban az európai tőzsdéken, a legnagyobb ralit a francia tőzsdénél láthattuk. Később kicsit romlott a hangulat, de az alapvetően így is pozitív miliőben alultejesítő volt a magyar tőzsde, elsősorban az OTP gyengélkedésének köszönhetően. A tengerentúlon kisebb mozgások voltak megfigyelhetőek a nyitáskor, a Tesla azonban nagyot emelkedik a holnapi értékesítési adatok előtt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 1. 21:46
×
×
×
×