eur:
394.6
usd:
365.77
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Vajda Pál, Budapest volt főpolgármester-helyettese átveszi a Pro Urbe Budapest-díjat Karácsony Gergely főpolgármestertől a fővárosi kitüntető címek átadása alkalmából rendezett ünnepségen a Városháza udvarán 2021. augusztus 30-án. Balra Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Elhunyt Demszky Gábor egykori helyettese

A hírt pártja közölte.

A 24.hu számol be róla az MSZP közlése nyomán, hogy 74 éves korában elhunyt az egykori főpolgármester-helyettes Vajda Pál.

A politikus 1994 és 2006 között dolgozott a pozícióban.

Vajda Pál 1949-ben Újpesten született munkáscsaládban, maga is villanyszerelő szakmát tanult és a Mahart Hajójavítónál villanyszerelőként helyezkedett el. A Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett villamosmérnöki diplomát 1981-ben. 1990-ben az MSZP Újpesti Szervezetének alapító elnöke és a szocialista párt jelöltjeként önkormányzati képviselő. A képviselő-testület a városgazdálkodási bizottság elnökének, majd 1992-ben gazdasági alpolgármesternek választotta meg. 1994 decemberében a szocialista párt fővárosi listáján szerzett mandátumot és lett fővárosi képviselő. 1994-től főpolgármester-helyettesként a főváros városüzemeltetési, vagyongazdálkodási, környezetvédelmi és lakásügyi szakterületét irányítja. Tagja a Gazdálkodási Tudományos Társaság elnökségének és részt vett a Közlekedés Tudományi Egyesület munkájában - olvasható életrajzában.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×