eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Pénzügyi vetélkedőn tesztelhetik tudásukat az egyetemisták (x)

Nagy Diák Banktudós Tesztet hirdetett egyetemistáknak az MBH Bank és a DUE Médiahálózat. A versengés küldetése, hogy a felsőoktatásban tanulók tesztelhessék gazdasági, pénzügyi tudásukat. A legokosabb „banktudósok” értékes nyereményeket nyerhetnek. A szervezők célja, hogy fejlesszék a fiatal generáció pénzügyi tudatosságát és felhívják a figyelmet a digitális megoldásokkal kibővített banki szolgáltatások fontosságára, hiszen az elmúlt egy évtized alatt a pénzintézetek világa jelentős átalakuláson ment keresztül.

A bankok számos digitális pénzügyi megoldást kínálnak az ügyfelek számára: a különféle applikációk és online felületek, a virtuális bankkártyák és a fintech megoldások mind-mind segítik a napi pénzügyek hatékony és korszerű intézését. Azonban nem egyszerű eligazodni a rendelkezésre álló szolgáltatások és az új digitális megoldások között, ezért a Nagy Banktudós Teszt minden érdeklődőnek hasznos tudást nyújt, aki szeretne játékos formában megismerkedni a legfontosabb pénzügyi fogalmakkal.

Neobankok és digitális pénzügyek

Az MBH Bank a hazánkban élő fiatal korosztály (18-30 évesek) körében végzett reprezentatív kutatása alapján a válaszadók negyede fintech szolgáltatót használ, mivel kényelmesnek és olcsónak tartják a megoldásaikat – az viszont kérdéses, hogy tisztában vannak-e a rendelkezésükre álló legújabb fintech szolgáltatásokkal. A fiataloknak már csak azért is érdemes megismerkedniük a pénzügyi lehetőségekkel és újdonságokkal, mert a bankok is nagyban igyekeznek megfelelni a korosztályuk elvárásainak, ezért számos olyan megoldást biztosítanak számukra, amelyek használata mindkét fél számára kedvező lehet.

A Nagy Diák Banktudós Teszt kifejezetten az ismeretterjesztés céljából jött létre az MBH Bank és a DUE Médiahálózat együttműködésével, amely elsősorban a digitális pénzügyi szolgáltatások világában segít eligazodni, és a legkülönbözőbb netes és okostelefonos banki szolgáltatások biztonságos használatára tanít. Emellett a mindennapi életben hasznos kérdések is előfordulnak a tesztben, amelyekkel későbbi életük során gyakran találkozhatnak a fiatalok. Mikor érdemes elkezdeni a megtakarítást nyugdíjcélra? Minden hallgatónak jár társadalombiztosítás? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre adhatnak választ a játékban résztvevők. A kérdésekhez a játék végén magyarázatok kapcsolódnak, így bárki számára érdemes lehet kitölteni a tesztet, aki szeretne új ismereteket szerezni a pénzügyek terén. Az online vetélkedőbe a különböző nyereményekért csak a 18-26 év közötti, felsőoktatási jogviszonnyal rendelkező fiatalok kapcsolódhatnak be.

A vetélkedő menete

A verseny első fordulóját december 1-jéig tölthetik ki az érdeklődők a www.banktudosteszt.hu oldalon keresztül, az itt legjobb eredményt elérő 1000 játékos vehet részt a 2023. december 11-i középdöntőben, ahonnan a döntőbe jutó legsikeresebb 10 versenyző mérkőzhet meg az értékes nyereményekért. A győztes banktudós elsőként választhat a külföldi tengerparti nyaralás, az iPhone14 és az Apple Watch párosa, illetve az elektromos roller közül, ezután a második és harmadik helyezett a fennmaradó díjak közül válogathat. A verseny eredményét 2024. január 13-án, az Educatio Kiállításon hirdetik ki, ahol egy ünnepélyes díjátadó keretében vehetik át a nyereményeket a legokosabb banktudósok! Tesztelj Te is, Teszteljen Ön is a www.banktudosteszt.hu-n!

(x)

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×