eur:
400.98
usd:
365.63
bux:
73832.31
2024. október 7. hétfő Amália
Nyitókép: Pixabay

Visszatér a meleg, beköszönt az "idős hölgyek nyara"

Kellemes napsütéses idő várható, amit csak a hajnali ködfoltok zavarhatnak meg néhol.

Időjárási helyzet Európában:

A szárazföld fölött fokozatosan erősödő, terjeszkedő magasnyomás egyre nagyobb területen válik meghatározóvá a kontinensen, a leszálló légmozgásoknak köszönhetően sok a napsütés, de helyenként a hajnali, reggeli órákban köd, rétegfelhőzet is előfordul.

Skandinávia és a Brit-szigetek fölött gyors mozgású légköri frontok teszik mozgalmassá, szelessé, csapadékossá az időjárást. Szintén többfelé csapadékos idő a Balkán-félszigeten és Olaszországban egy magassági hidegörvény hatására, a térségben kialakuló záporokból, zivatarokból helyenként 40, 70 mm-t meghaladó csapadék hullott az elmúlt 24 órában.

A Kárpát-medencében is több helyen okozott vasárnap jelentős csapadékot ez a légörvény, amelynek távozását követően egyre inkább a fentebb említett magasnyomás veszi át a szerepet időjárásunk alakításában: kedden már mindenütt napos, többfelé nyáriasan meleg időre számíthatunk.

Várható időjárás kedd éjfélig:

Éjszaka a derült időben foltokban párásság, köd is képződik - nagyobb eséllyel az Észak-Dunántúlon, illetve a déli vidékeken -, ezek gyors feloszlását követően kedden napos, csapadékmentes időre számíthatunk.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 23 és 29 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Jóléti szintlépés jöhet, ha ki tudunk szakadni az uniós gazdaság halálos öleléséből

Jóléti szintlépés jöhet, ha ki tudunk szakadni az uniós gazdaság halálos öleléséből

A világ drámai gyorsasággal változik, és ha a változások irányát nem tudjuk befolyásolni, akkor a gyors alkalmazkodás marad lehetőségként. Tíz évvel ezelőtt az európai ember számára a migráció, a járvány, a háború vagy az energiaválság még a harmadik világra jellemző, egzotikusan csengő kifejezésnek számított. Mára viszont mindegyik végigsöpört Európán és az uniós bürokrácia mindegyikre helytelen, nem gyakorlatias, hanem ideológiai válaszokat adott (népességcsere kísérlete, elhibázott vakcinapolitika, energiasokk mélyítése, szankciós-, majd vámháború elindítása). Nem meglepő, hogy az európai elitek ma már temetik Európát. Mario Draghi volt olasz miniszterelnök lesújtó jelentést tett közzé az uniós versenyképességi lemaradásról, Emmanuel Macron francia elnök pedig azzal riogatott, hogy az unió hamarosan „meghalhat”. Az iparát elveszítő német gazdaságról lassan nincs mit írni, növekedésre egyelőre képtelen, a nyugati sajtó a napokban épp azt ünnepli, hogy e gazdaság maradékát példátlan felvásárlási lázban hordja szét a globális tőke – miközben a német autógyártók halasztják zöld átállási terveiket, gyáraikat bezárni kényszerülnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 7. 07:17
×
×
×
×