eur:
395.4
usd:
368.55
bux:
71841.69
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Unsplash.com

A 100. termékkör vizsgálatát is lezárta a Szupermenta

Jubilál a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Szupermenta termékteszt programja, a szakemberek 100 termékkör mintegy 2180 termékén több mint 215 ezer laboratóriumi paraméter vizsgálatát végezték el

Az epres joghurtok tesztjével indult útjára a Szupermenta 2014 novemberében, azóta pedig összesen 100 termékkör komplex vizsgálata zajlott le. A program egyik fontos célja a szemléletformálás az élelmiszerminőség kérdéskörének előtérbe helyezésével – olvasható a Nébih közleményében. Napjainkban egyre fontosabbá válik az átgondolt és körültekintő vásárlás, a Szupermenta-tesztek pedig segítséget nyújtanak ebben a termékek minőségével és az élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos információk megosztásával. A program sikerességét és elismertségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy 2022-ben nemzeti értékként bekerült az Agrárminisztérium Ágazati Értéktárába.

Mint olvasható, a terméktesztek egyediek és utánozhatatlanok, hiszen a Nébih szakértő munkatársai – hatósági felügyelők, laboratóriumi szakemberek – állnak mögöttük. A „tesztalanyok” sora színes és széles skálán mozog az élelmiszerektől kezdve a vetőmagokon, alkoholos italokon, étrend-kiegészítőkön át egészen az állatgyógyászati termékekig. Idén nyáron újabb terület jelent meg a palettán: a kutyapanzió-teszttel a létesítmények kategóriája is bekerült a programba.

Az elmúlt évek során mintegy 2180 terméken több mint 215 ezer laboratóriumi paraméter vizsgálatát végezték el a szakemberek.

A kedveltségi kóstolásokon több mint 2000 szakértő és laikus értékelte egy-egy kategória termékeit. A 2015 novemberében bevezetett Szupermenta-emblémát 84 alkalommal igényelték a gyártók, forgalmazók, üzemeltetők.

A vizsgálatok során kapott adatok, érdekes információk cikkek, infografikák és videók formájában jelennek meg különböző felületeken, hiszen a tesztelés kiemelt pontja, hogy az eredményekről a vásárlók is értesüljenek. Az adatok alapján ezen a téren is sikeresnek mondható a program, hiszen a www.szupermenta.hu látogatottsága 2014 óta meghaladta a 4,1 milliót. A közösségi médiában csaknem 27 ezer követővel rendelkezik a program, és a Szupermenta hírlevelének, a Mentalevélnek is már több mint 1000 feliratkozója van. Idén nyáron pedig új felületen is megjelent a Szupermenta csapata, ugyanis elindult a tesztprogram TikTok-csatornája.

A 100. termékkör vizsgálata már lezajlott: a jubileumi teszt főszereplői az instant kakaóitalporok voltak. Néhány napon belül kiderül, hogy szerepeltek a Szupermenta teszten és mely termékek kerültek a dobogóra.

Az elmúlt évek tesztjeiről további információk és érdekességek elérhetőek a Nébih Szupermenta termékteszt oldalán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hétfőn nyilvánosságra hozott döntésében úgy határozott Donald Trump ügyében, hogy az amerikai elnök tevékenységeinek "magját" abszolút immunitás, hivatalos cselekedeteit pedig vélelmezett mentelmi jog védi. A történelmi határozatot, amely értelmében tovább húzódik Trump büntetőjogi felelősségre vonása, a republikánusok kitörő örömmel üdvözölték, míg Joe Biden amerikai elnök és demokrata párttársai élesen kritizálták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×