eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: BKK

Még akadálymentesebb lett az M3-as metró

A kerekesszékesek minél könnyebb közlekedése érdekében kísérleti jelleggel speciális elemekkel csökkentették az átlépési távolságot a szerelvények és a peron között a teljes M3-as metróvonalon.

A peronok és a szerelvények közötti túl nagy, 5-6 centiméteres távolság problémájára a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) hívta fel a figyelmet, jelezve, hogy ez nem biztonságos a kerekesszékkel közlekedők számára. A probléma megoldására megoldást keresett a BKV.

Az akadálymentes közlekedés elősegítése érdekében végül a peron és a szerelvények közötti átlépési távolság csökkentésére ún. peronhézag-kitöltő, PGF elemeket (Platform Gap Filler) rögzítettek a peronhoz a szakemberek az M3-as metró vonalán.

A PGF elem egy erős, gumiból készült perontoldat, mely minimálisra csökkenti az átlépési távolságot a peronszél és szerelvény ajtajának széle között. Rugalmas, ezért nem okoz sérülést a metrószerelvényben, ugyanakkor ellenáll az utasforgalom okozta terhelésnek, így biztosítva a könnyebb ki- és beszállást.

A Swietelsky szakemberei a metróvonal teljes hosszában beépítették a gumiból készült rugalmas, ugyanakkor nagy teherbírású perontoldatokat.

A telepítést az éjszakai üzemszünet idején végezték el.

Az M3-as metróvonal minden állomásán kék színű padlómatricák jelölik a PGF elemek helyét, irányonként két-két pozícióban. A perontoldatok 5 méteres hosszúságban lettek elhelyezve, figyelembe véve a metrószerelvényekben a babakocsit és kerekesszéket használók számára fenntartott helyeket.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×