eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Ungár Péter, az LMP képviselője az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. június 14-én.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Ungár Péter: ezt a „varázsdoboz-történetet” élő, lélegző ellenzéki választó nem hiszi el

Karácsony Gergely és tanácsadói elsősorban az ellenzéki szavazóknak tartoznak elszámolással a 99 Mozgalomhoz euróban és fontban érkezett félmilliárd forintnyi kampánytámogatásról az LMP társelnöke szerint. Az InfoRádióban azt mondta: emiatt is van függőben Karácsony Gergely 2024-es támogatása.

Ungár Péter véleménye szerint Karácsony Gergelynek, vagyis igazából a mögötte álló embereknek – azoknak, akik mindenfajta felelősségvállalás nélkül intézték a főpolgármester végül kudarcba fulladt előválasztási kampányát, majd Márki-Zay Péter választási hadjáratát, ami szerinte a negyedik kétharmadot eredményezte – el kellene mondaniuk az ellenzéki választóknak, hogy mi is ez az ügy; hogy honnan jött a kampánypénz, és azzal mit csináltak – nyilatkozott az InfoRádióban Ungár Péter, aki szerint a többi lényegtelen.

„Mert ezt a »varázsdoboz-történetet« élő, lélegző ellenzéki választó nem hiszi el”

– fűzte hozzá. Az LMP társelnöke szerint az ügy leglényegesebb részlete, hogy a szóban forgó 500 millió forintnyi kampánytámogatás jelentős része Karácsony Gergely visszalépése után történt.

„Nekünk akkor már nem volt jelöltünk a versenyben, így nem tudom, hogy kik, miért, hova és mit adtak” – emelte ki.

Ungár Péter egyetértett azzal, hogy amíg nem rendeződik az ügy és nem szolgál valaki lényegi válasszal, addig az ellenérdekelt fél előtt óriási a lehetőség, hogy minden nap, újra és újra elmondja, hogy itt egy törvénytelen külföldi kampánytámogatás történt. Megjegyezte, szerinte a Fidesz is megkerüli olykor a párttörvényt a CÖF-ön keresztül, ami ugyanúgy elítélendő, mint a 99 Mozgalom és a Mindenki Magyarországa Mozgalom gyakorlata. Leszögezte: minden magyar állampolgárnak joga van politikai célokra egy pártnak pénzt adni, ő maga is élt már a lehetőséggel és fog is a jövőben, viszont az ő neve az LMP beszámolójában minden esetben megjelent a Magyar Közlönyben.

Mindazonáltal abban bizonyos, hogy Karácsony Gergely magáncélra nem használt fel kampánytámogatást,

a "hunyó" pedig a történetben az a kör, amely a főpolgármester mögött áll.

Ezzel együtt Ungár Péter nem vitatja, hogy miután Karácsony Gergely vállalta, hogy a mozgalom vezetője lesz, illetve ő Budapest jelenlegi vezetője, aki jövőre is szeretne főpolgármester maradni, magyarázattal tartozik a nyilvánosságnak. Hogy ez miért nem történt eddig meg, arra az LMP társelnöke sem tudja a választ. Arra a kérdésre, hogy hogyan lesz ebből, akár kényszerű módon is, választási együttműködés jövőre, Ungár Péter úgy válaszolt, az még nem lefutott, hogy Karácsony Gergely lesz az ellenzéki főpolgármester-jelölt; erről később fog döntés születni, de több mindenen is múlik – mondta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×