eur:
394.45
usd:
365.3
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b4) kormányülést tart a Karmelita kolostorban 2022. november 23-án. A kormányfő mellett Varga Mihály pénzügyminiszter (b), Pintér Sándor belügyminiszer (b2), Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója (3), Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára (b5), Nagy István agrárminiszter (b7). Az energiaárakról, Magyarország energiabiztonságáról és az Energiaügyi Minisztérium felállításával kapcsolatos teendőkről tárgyalt a kormány.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Amint hazatér a NATO-csúcsról Orbán Viktor, összeül a kormány - értesülés

Méghozzá három napra. A téma - értesülések szerint - a háború lesz, illetve Svédország NATO-csatlakozásának támogatása.

Az ATV.hu kormánykörökből úgy értesült, hogy amint hazatér Orbán Viktor miniszterelnök a vilniusi NATO-csúcsról - miniszterei, Szijjártó Péter és Szalay-Bobrovniczky Kristóf társaságában -, a kormány 3 napos ülést tart, amelynek fő témája a háború állása, illetve Svédország NATO-csatlakozásának támogatása, amelynek ratifikálását a kormány egyébként korábban a tavaszi ülésszakra tette.

A portál azzal számol, hogy azok után, hogy a török elnök jelezte, támogatja Stockholm csatlakozását, a magyar kormány is "gyorsíthat", emiatt pedig rendkívüli parlamenti ülés összehívására kerülhet sor.

A kormány a portál forrásai szerint kihelyezett ülésre vonul, ahol a kormányfő értékeli a NATO-csúcson történteket.

A kormányülésen még nyilvánvalóan szó lesz az uniós pénzek ügyéről is, ahogyan az Erasmus-program pénzei és gazdaságstratégiai kérdések is asztalra kerülnek.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×