eur:
394.42
usd:
365.25
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pixabay

Reagált a BM az inzulinhiányról szóló hírekre

Magyarországon nincs inzulinhiány - közölte a Belügyminisztérium csütörtökön.

Magyarországon 150 ezer beteg 39-féle inzulinkészítményt használ. Négy, humán inzulint tartalmazó olcsóbb termék gyártója bejelentette, hogy nagyobb haszna érdekében ezt a négy gyógyszert kivonja a piacról. Ezt a négy készítményt Magyarországon 14 ezer beteg használja - írták.

Mintegy 30 ezer beteg másik két cég humán inzulint tartalmazó készítményét alkalmazza, amelyekből folyamatos az ellátás, a nagykereskedők megfelelő készlettel rendelkeznek, az ellátás nincs veszélyben - rögzítette a belügyi tárca.

A közlemény szerint a humán inzulint tartalmazó készítmények ugyanazt a hatóanyagot tartalmazzák, így a kivonásra kerülő termékeket használó betegek kezelése a másik két cég termékével biztonságosan folytatható.

Az egyes készítmények közötti váltásnál szükség lehet az adagolóeszközök megváltoztatására is - jelezték, hozzátéve, hogy az adagolótollakat szakorvos tudja támogatással felírni, illetve térítésmentesen beszerezhetőek a diabetológiai gondozókban.

"A humán inzulin termékek támogatásának finanszírozása biztosított, a közgyógyellátottak továbbra is ingyenesen jutnak a készítményekhez" - olvasható a közleményben.

Kiemelték: a BM - a Magyar Diabetes Társasággal együttműködve - azon dolgozik, hogy minden érintettnek zökkenőmentes legyen az átállás.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×